|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

HACKERII AU DAT DE BELEA! Percheziţii în Vâlcea într-un dosar de fraudă informatică şi spălare de bani 

perchezitii

Polițiștii de combaterea criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice.

La data de 26 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Vâlcea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor. Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele nu ajungeau niciodată la destinaţie. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro.

În cauză, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, la audieri

În activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi.

Nr. 25302/ 279 din 26  Octombrie 2017

  COMUNICAT DE PRESĂ

 

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI INFORMATICE ŞI ECONOMICE, CU ANUNŢURI FALSE

 

 

În această dimineaţă, polițiștii de combaterea criminalității organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice.

 

 La data de  26 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Vâlcea, au efectuat10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

 

Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele  nu ajungeau niciodată la destinaţie.

 

Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro.

 

În cauză, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, la audieri.

 

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe laptopuri, telefoane, tablete, echipamente tehnice, înscrisuri și 1150 de euro.

 

Una dintre cele 9 persoanele bănuite a fost reținută pentru 24 de ore, ceilalți fiind cercetați în stare de libertate.

 

 

În activităţi au fost  angrenaţi şi jandarmi.

Leave a Response