|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Chimcomplex dă 127 milioane euro pentru Oltchim! 

vuza

Preţul tranzacţiei în contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim S.A. şi Chimcomplex S.A. Borzeşti, cu privire la Pachetele 1-5 şi parţial, Pachetul 7, reprezintă echivalentul în lei al sumei de 127 milioane euro, respectiv 582 milioane lei, la care se adauga TVA-ul aplicabil, acoperind activele transferate, în cadrul contractual aplicabil, anunţă Bursa de Valori Bucureşti (BVB), prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemena, în contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim S.A. şi Dynamic Selling Group S.R.L., cu privire la Pachetul 6, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1,9 milioane euro, respectiv 8.7 milioane lei, la care se adauga TVA-ul aplicabil, acoperind activele transferate, în cadrul contractual aplicabil.

„Oltchim” a semnat în această săptămână cu „Chimcomplex” Borzeşti contractul de vânzare de active pentru pachetele 1-5 şi parţial 7, iar „White Tiger Wealth Management” s-a retras din licitaţie. De asemenea, Oltchim a semnat cu Dynamic Selling Group SRL contractul de vânzare de active, cu privire la pachetul de active nr. 6.

Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.

Astfel pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC. Cu White Tiger Wealth Management s-au purtat discuţii pentru pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, dar fondul a refuzat semnarea acestuia şi a anunţat retragerea unilaterală din tranzacţie.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Decizia de schimbare a metodei de privatizare a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru „Oltchim” şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figura în planul de reorganizare, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).

Cifra de afaceri obţinută de Oltchim în primul semestru al acestui an a fost de 105,8 milioane euro (480 milioane lei) reprezentând o creştere de 2,21 ori faţă de cea obţinută în semestrul I 2013 (momentul intrării societăţii în insolvenţă), potrivit unui raport curent transmis BVB.

De asemenea, rezultatul net în semestrul I 2017 a înregistrat o evoluţie ascendentă comparativ cu cel din semestrul I 2013, respectiv de la o pierdere de 33,6 milioane euro la profit de 6,1 milioane euro.

Sursa: BURSA 27.10.2017 citeşte aici articolul complet

„În contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti, cu privire la pachetele 1-5 şi parţial, pachetul 7, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 127 milioane euro, respectiv 582.345.800 lei, la care se adauga TVA-ul aplicabil, acoperind activele transferate, în cadrul contractual aplicabil”, arată un comunicat transmis vineri de Oltchim Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, în contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim şi Dynamic Selling Group, cu privire la pachetul 6, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1,9 milioane euro, respectiv 8.724.990 lei, la care se adauga TVA-ul aplicabil, acoperind activele transferate, în cadrul contractual aplicabil, mai informează societatea.

„Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte finalizarea procesului de vânzare, se anticipează că va avea loc în prima parte a anului 2018, spun oficialii.

 

Leave a Response