|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

„Stai, politia! Nu te apropia!”. Daca nu va opriti cand auziti aceasta formula, politistii vor prezuma ca vreti sa fiti violenti 

image-2017-08-28-21973258-46-politist-rutier-trafic

Politist rutier in trafic
Foto: Facebook / Politia Romana

Ministerul de Interne ia masuri pentru protejarea politistilor, pe fondul crimelor si actelor de violenta impotriva acestora din ultimul an. Astfel, un proiect de modificare a Legii 218/2002 privind organizarea Poliției Romane prevede ca politistul va putea cere oricarei persoane „vizate de masuri politienesti” sa tina mainile la vedere sau sa adopte o pozitie inofensiva.

De asemenea, proiectul arata ca „se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului” daca o persoana nu respecta cererile de mai sus sau daca se apropie de politist dupa ce acesta a somat-o prin cuvintele „Stai, poliția! – Nu te apropia!”.

Reamintim ca in luna iulie un politist din Suceava a fost ucis in timpul serviciului, un alt politist din Sibiu a fost atacat si dezarmat in Sibiu de doi hoti de lemne in septembrie, iar un politist iesean a fost atacat cu sabia de un interlop.

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 2 noiembrie 2017, 18:07 Actualitate | Esenţial


Citeste aici proiectul de lege integral

Leave a Response