|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Cursuri gratuite pentru 40 de elevi defavorizați la Biserica Sfinţii Apostol Petru şi Pavel din Râmnicu Vâlcea 

scoala-Valcea-meditatii

Un preot şi două profesoare pensionare ajută 40 de elevii care provin din familii modeste să se pregătească pentru examenul de capacitate.

În subsolul Bisericii Sfinţii Apostol Petru şi Pavel din Râmnicu Vâlcea fost amenjată o sală de clasă în care de două ori pe săptămână se adună peste 40 de elevii de clasa a VIII- a.

Fostele profesoare de română şi matematică, Maria Drăgan şi Georgeta Bărbuş, acum pensionare, vin din pasiune să lucreze gratuit cu elevii care vor să înveţe pentru examenul de capacitate, dar nu îşi permit să plătească în particular meditaţii – potrivit europafm.ro

Cele două profesoare sunt fericite că au posibilitate să predea din nou şi că sunt ultile comunităţii din care fac parte.

Elevii la rândul lor vin de plăcere nu au emoţii când pun intrebări şi sunt relaxati pentru ca nu primesc note.

Preotul Cristian Bănuță cel care a avut iniţiativa de a face o sală de clasă în incinta bisericii este mulțumit că numărul copiilor care vor să înveţe după şcoală este din ce în ce mai mare.

De asemenea, parohia le oferă acestora şi o masă caldă.

De luna viitoare cele două profesoare vor face meditaţii şi cu elevii de clasa a XII- a care urmează sa susţină examenul de bacalaureat.

Sursa foto: www.evenimentvalcean.ro

Fosta profesoară de matematică – Georgeta Bărbuş

Fosta profesoară de Limba și Literatura Română – Maria Drăgan

Leave a Response