|sâmbătă, mai 8, 2021
  • Follow Us!

Toți asigurații valceni vor beneficia de servicii medicale de cea mai înalta calitate împreună cu rețete compensate și gratuite 

cas-mic

În urmă zvonurilor care au fost lansate în rândul profesioniștilor din domeniu sănătății privind lipsa de fonduri din visteria CNAS pentru decontarea serviciilor medicale, în cadrul unei audiențe la domnul președinte al CAS Vâlcea Alin Voiculeț, a fost dezmințit fiecare zvon în parte că fiind nefondat.

Scopul guvernului este acela de a crea o predictibilitate, bunăstare și progres pentru toate clasele sociale și în logică binelui. Prin urmare,doresc să informez opinia publică și profesioniștii din domeniul sănătății că județul Vâlcea a primit o rectificare bugetară pozitivă, astfel încât furnizorii de servicii medicale își vor deconta în timp util facturile, iar toți asigurații vor beneficia de servicii medicale de cea mai înalta calitate împreună cu rețete compensate și gratuite.

Redau comunicatul CAS Valcea:

„CAS Vâlcea comunica asiguraților săi că prin filă de buget comunicată la dată de 29 noiembrie 2017, s-au suplimentat fondurile pentru serviciile medicale, aferente lunii decembrie 2017, față de cele alocate la dată de 15 noiembrie.
Daca ne referim la creditele de angajament pentru medicamente cu și fără contribuție, față de filă de buget unde aveam alocată suma de 70.710.500 lei, în prezent s-au alocat până la sfârșitul anului, 86.257.100 lei, înregistrându-se o majorare în valoare de 15.546.600 lei. În aceste condiții, CAS Vâlcea afirmă că nu se vor înregistra probleme la decontarea medicamentelor și că se va asigura consumul de medicamente până la sfârșitul anului 2017.
Aceeasi situație se înregistrează și pentru spitalele generale, creditele de angajament în valoare de 127.840.000 lei, la dată de 15 noiembrie 2017 se majorează până la 131.440.000 lei, la dată de 29 noiembrie 2017. Se obține astfel o majorare de 3.600.000 lei. Prin această creștere se asigura spitalelor decontarea serviciilor medicale acordate pacienților în periada imediat urmatoare.
Majorarea finanțării cheltuielilor garantează, la nivelul județul Vâlcea, accesul asiguraților la toate tipurile de servicii medicale oferite de furnizorii de servicii aflați în relație contractuală cu CAS Vâlcea, până finalul anului 2017.
PURTATORUL DE CUVÂNT AL C.A.S.VALCEA”
Consilier local PSD

Farmacist George APOSTOLESCU

Leave a Response