|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Arhiepiscopia Râmnicului a oferit daruri persoanelor din centrele de neuropsihiatrie din Băbeni 

Babeni

Cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, miercuri, 20 decembrie, Sectorul Social  împreună cu reprezentanții protoieriilor Râmnicu-Vâlcea și Călimănești, precum și cei ai Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae”, au colindat persoanele din cadrul centrelor de neuropsihiatrie din Băbeni.

Elevii Seminarului Teologic, coordonați de Părintele Arhid. Codruț Dumitru Scurtu, au vestit praznicul Nașterii Domnului prin colinde, iar părinții protoierei Nicolae Proteasa și Nicolae Laurențiu Ceaușu, împreună cu preoții care i-au însoțit, au oferit beneficiarilor  fructe și daruri.

„Revenim de fiecare dată în aceste centre cu gândul de a fi sprijin personalului medical, dar și pentru a le oferi bolnavilor bucuria colindului și a întâlnirilor duhovnicești.  Încercăm împreună cu Părintele Consilier Social, cu Părintele Protoiereu al Protoieriei Călimănești, cu preoții care se implică în derularea proiectelor sociale inițiate în Arhiepiscopia Râmnicului, să împlinim îndemnul Mântuitorului Hristos de a alina suferința celor bolnavi, de a-i vizita pe bătrânii abandonați în tumultul orașului sau în satele aproape părăsite. Totodată, dorim să sprijinim și activitatea preoților din orașul Băbeni care derulează programe sociale în aceste instituții în mod constant”, a subliniat Părintele Protoiereu Nicolae Proteasa.

Leave a Response