|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Raport al preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, pe luna decembrie 2017 

costi-radulescu-715x400-685x320

 

 

Recent, a fost prezentată o informare cu privire la activitatea desfăşurată de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, în luna decembrie 2017. Astfel, luni, 11 decembrie a.c., pe tronsonul cuprins între kilometrul 1+500 – 3+100 al DJ 703N Berislăveşti – Dângeşti- Releu Cozia (Transcozia), s-au executat lucrări de consolidare şi turnare covor asfaltic. Pentru a se convige că vremea nu pune în pericol calitatea lucrărilor şi că drumarii îşi pot duce la bun sfârşit munca, asfel încât drumul să asigure condiţii optime şi siguranţă în trafic celor care tranzitează zona, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a deplasat în comuna Berislăveşti, însoţit de directorul RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu. În cursul zilei de marţi, 12 decembrie a.c., Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a verificat calitatea lucrărilor de consolidare şi refacere pe DJ 648, Ioneşti – Olanu, investiţie finanţată de Guvernul României, prin PNDL II, care, pe lângă modernizarea platformei drumului, rezolvă şi problema traversării pârâului Fătu, prin construirea unui pod. Miercuri. 13 decembrie a.c.. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, împreună cu directorul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean Vâlcea şi directorul RAJDP Vâlcea, au fost prezenţi într-una din bazele de utilaje ale RAJDP Vâlcea. Preşedintele Constantin Rădulescu s-a interesat, în mod deosebit, dacă toate utilajele care vor acţiona pe drumurile judeţene sunt în stare bună de funcţionare şi pregătite să intervină, imediat, în cazul în care vom avea căderi abundente de zăpadă.

Miercuri, 13 decembrie a.c.. Preşedintele Constantin Rădulescu s-a deplasat pe DJ 678 D, unde RAJDP Vâlcea a efectuat lucrări de modernizare şi turnare covor asfaltic şi unde urma să fie trasate marcajele rutiere, care să asigure o circulaţie sigură şi fluentă. Pe acest drum judeţean s-a turnat pentru prima dată covor asfaltic chiar în acest an, când au fost executate lucrări pe două tronsoane. Lucrările vor continua, astfel încât drumul să fie modernizat în întregime. Tot miercuri, 13 decembrie a.c. Preşedintele Constantin Rădulescu a vizitat şi Căminul de bătrâni din comuna Nicolae Bălcescu, aflat în subordinea DGASPC Vâlcea, pentru verificarea modului de desfăşurare a activităţii.

La iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, joi. 14 decembrie a.c.. la sediul instiţuiei a avut loc o întâlnire de lucru cu Prefectura, Primăria Voineasa şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Vâlcea, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia cu care se confruntă pârtia Transalpina Ski Resort şi măsurile ce vor fi luate pentru ca domeniul schiabil să fie unul funcţional. După o serie de discuţii, primarul comunei Voineasa a dat asigurări că nu vor fi probleme cu privire la deschiderea pârtiei Transalpina Ski Resort şi că în perioada imediat următoare se va selecta din SEAP un operator care să îndeplinească toate condiţiile de operare instalaţii pe cablu, inclusiv administrare domeniu schiabil, urmând să se obţină autorizarea ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat).

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi echipa de implementare au asistat, vineri, 15 decembrie a.c, la efectuarea probelor tehnologice la ansamblul de tobogane realizat prin proiectul „Mirajul Oltului”. Probele au fost finalizate cu succes, deci ansamblul de tobogane este unul funcţional, turiştii putându-se bucura de proiect imediat ce acesta va fi recepţionat. PROIECTUL „Consolidarea si reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare şl Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca” A FOST RECOMANDAT PENTRU FINANŢARE. Consiliul Judeţean Vâlcea a depus, recent, spre finanţare, proiectul „Consolidarea şi reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca”. Proiectul a fost transmis, prin intermediul aplicaţiei MySMIS, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în scopul obţinerii de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B – Clădiri publice. După vizita la faţa locului, care a avut loc în data de 12 decembrie 2017, proiectul menţionat, cu o valoare totală de 4.866.272,95 lei, a fost recomandat spre finanţare, urmând ca în prima parte a anului 2018 să fie semnat contractul de finanţare. Prin proiect se propune reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a clădirilor Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca, în vederea creşterii gradului de confort al beneficiarilor şi diminuării costurilor cu utilitătile si cele de întretinere a clădirilor. Lucrările realizate la Obiectivul de investiţii: „Refacere platformă drum judeţean DJ 676C Roeşti – Oteşani, km 17+350″, în valoarea totală de 303.410,02 lei, au fost recepţionate marţi, 19 decembrie 2017, în comuna Cernişoara. Costurile acestei investiţii au fost decontate integral de la bugetul de stat, în conformitate cu prevederile HG 468/2016 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru unele unităţi administratîv-teritoriaie afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a avut luni. 18 decembrie a.c.. o întâlnire cu Preşedintele Directoratului – Distribuţie Energie Oltenia, Ion Dobrescu pentru a discuta, în principal, despre posibilitatea extiderii reţelelor electrice în localităţile judeţului Vâlcea, în care mai există, încă, gospodării neelectrificate. Temele abordate în cadrul acestei întrevederi au fost: continuarea procesului de electrificare a tuturor gospodăriilor; investiţii în reţelele electrice din judeţul Vâlcea, noi tehnici de alimentare cu energie electrică; echipe suplimentare de intervenţie, pe perioada sezonului rece, pentru a preveni apariţia deficienţelor la nivelul reţelelor electrice de pe teritoriul judeţului Vâlcea.

În data de 19 decembrie 2017 au fost semnate contractele de finanţare nerambusabilă pentru cele trei drumuri DJ 678, DJ 678A şi DJ 703G în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 6. îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţie 6.1. Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura Ten-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere a judeţului Vâlcea, a căror valoare cumulată este de 318.908.093,00 lei (3.189 miliarde lei vechi), respectiv aproape 71 milioane de euro, sunt: Modernizare DJ 678 Limita Judeţul Olt – Drăgoeşti – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Brătia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârseşti – Barza – Budeşti (DN7), judeţul Vâlcea – în lungime de 38,554 km; Modernizare DJ 678 A DN 64 (Tătărani) Brătia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predeşti – Corbii din Vale – Popeşti – Ginerică – Limita Jud. Argeş – în lungime de 26,868 km; Modernizare DJ 703G Jiblea – Sălătrucel – Berislăveşti – Robaia – limita jud. Argeş – în lungime de 12,65 km. În perioada 14-15.12.2017 au fost recepţionate lucrările executate în cadrul contractului încheiat de Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru obiectivul de investiţii: „Reabilitare şi modernizare DJ 651 Păuşeşti Măglaşi – Stoeneşti, km. 2+700-7+700″. Investiţia, în valoare totală de 6.941.532,68 lei, a fost suportată atât din bugetul judeţului, care a contribuit cu 4.796.926,66 lei, cât şi din bugetul de stat (prin PNDL), de unde s-au alocat 2.144.606,02 lei. Lucrările au însumat 4.650 m de drum judeţean, 400 m drumuri laterale, un pod cu o lungime de 9,4 m, 11 podeţe transversale şi 5 podeţe dalate, 1.160 m de parapet metalic flexibil, 4.950 m de şanţuri şi rigole pereate, rigole carosabile, rigole ramforsate, ziduri de sprijin etc.

Leave a Response