|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 22.02.2018 

soparla-cu-volanas
  • Se aude că un primar ar fi achiziţionat recent, prin diverşi interpuşi, o suprafaţă de teren generoasă şi o clădire amplasată strategic în buricul staţiunii, între hotelurile „Perla Oltului” şi „Traian” din Căciulata. Preţul tranzacţiei s-ar fi ridicat la câteva sute de mii de euro.

 

  • Circulă pe Youtube o excelentă declaraţie a fostului primar din Ocnele Mari, Petre Iordache, din 2016, care a scăpat presei locale, acesta menţionând că a fost marginalizat de către conducerea PNL Vâlcea, respectiv Cristian Buican, care nu a apreciat nimic din ce a făcut nici pentru partid și nici pentru orașul pe care l-a gestionat două mandate: „Când am văzut că sunt marginalizat, pur și simplu umilit, pentru că în lotul de 64 de primari liberali, din Vâlcea, numele meu nu apărea. I-am întrebat de ce nu sunt pe lista de candidați, de ce nu sunt validat. Ei mi-au zis să-mi țin ciocul mic că au alte soluții! Ce soluție, domnule, că ai una singură!? Aici nu e decât o singură soluție! El nu încape-n teaca mea, eu nu încap în teaca lui! Da, ca Moș Teacă! Ei așteptau să se facă cărțile la celelalte partide, ca să mă lase pe tușă. Cristian Buican m-a luat drept Agamiță Dandanache!”.

 

  • În urma criticilor din mass-media, consilierul local liberal Constantin Băzăvan, nu a mai deschis gura deloc la şedinţa Consiliul Local al Râmnicului de săptămâna trecută, în care s-a dezbătut şi aprobat bugetul şi reducerea de taxe şi impozite locale….

 

  • Neplata despăgubirilor de la Guvern pentru sinistraţii de la Alunu, în urma alunecărilor de teren de anul trecut, îşi are o explicaţie logică şi legală: în România şi în UE există un principiul foarte clar „poluatorul plăteşte”. Conform legii, Guvernul nu poate acorda compensaţii băneşti decât pentru dezastre naturale (inundaţii, cutremure, alunecări de teren produse natural, etc). Aceasta a fost şi esenţa discuţiilor dintre prefectul Florian Marin, organizată miercuri, 21 februarie 2018, cu instituțiile sau societățile implicate, pe tema situației actuale a alunecării haldei de steril din localitatea Alunu. În cadrul întâlnirii a fost dezbătută și situația locativă a celor opt familii evacuate, respectiv identificarea de soluții viabile pentru rezolvarea acestei situații.

 

  • Centrul de Expoziţii din Seaca – Călimăneşti, singurul astfel de centru din ţară… fără un site propriu, are de câteva ore un consiliu de administraţie provizoriu. Concret, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Călimăneşti (cei doi acţionari) şi-au mandatat reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Expo Nord Oltenia SA să desemneze trei administratori provizorii în consiliul de administraţie al societăţii, începând cu data de 21 februarie 2018 şi până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, după cum urmează: Ionescu Leon Tiberius, Nicolae Văduva şi Rozalia Mihaela Militaru.

Leave a Response