|sâmbătă, martie 25, 2023
  • Follow Us!

Bogdan Matei, senator PSD: Susținem o educație de calitate! Tarife reduse la transport, facilități culturale și sportive pentru elevi! 

Matei senator
Susținem o educație de calitate!
Tarife reduse la transport, facilități culturale și sportive pentru elevi!
În calitate de cameră decizională, Senatul, a adoptat astăzi cu 97 voturi pentru, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă, o propunere legislativă pentru modificarea articolului 84 alineatul (1) și (4) din Legea educației naționale numarul 1/2011, printre inițiatori aflându-mă și eu alături de colegii mei. Propunerea legislativă va avea următorul cuprins:
„(1) Elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.
(4) Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.”
Acest proiect de lege facilitează accesul elevilor la activitățile culturale, lucru care are o deosebită importanță în dezvoltatea personală a acestora.
Bogdan Matei, senator PSD

Leave a Response