|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Deputatul PSD Eugen Neata: Un vot important pentru economia județului Vâlcea! 

neatar-adulescu-protejarea-ariilor-naturale

Marti, 27 februarie, am participat la sedinta Comisiei de mediu si echilibru ecologic, unde am sustinut si votat ca inlocuitor al unui coleg,Ordonanta de urgenta nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice protejate.

A fost admis art. 56 indice 1 alin (4) si alin. (8) din amendamentele pe care le-am depus impreuna cu vicepresedintele comisiei, deputat Simion Lucian.

Noi suntem cei care trebuie sa cream legi astfel incat prin acestea sa asiguram o protectie reala a naturii, dar sa acordam si o sansa de dezvoltare comunitatilor situate in apropierea ariilor protejate!

De aceea, prin aceasta modificare, care de fapt este doar un act reparatoriu, vom asigura o reala protectie a suprafetelor incluse in aria protejata, dar vom asigura si sansa continuarii unor activitati economice vitale din apropriere acestora.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_neata-protejarea-ariilor-naturale.jpgPrin includerea unor alte suprafete cu valoare ecologica in ariile protejate si prin asigurarea zonei “tampon” stabilita in Legea supusa dezbaterii,va creste calitatea ariilor protejate si se va permite si continuarea activitatii unor unitati economice ce conduc practic la supravietuirea economica si sociala a unor comunitati, in situatia de fata a judetului Valcea.

Legea in forma propusa permite acest lucru.

Ce rost ar avea o natura “sanatoasa” langa o comunitate “bolnava”, afectata? Ele trebuie sa se dezvolte impreuna, armonios!

Prin acest vot corectam o eroare a trecutului, asiguram o protectie mai buna naturii si permitem continuarea activitatilor economice, vitale pentru oameni, pentru judet, pentru Romania!

In urma dezbaterilor, Legea cu amendentele propuse a trecut cu 11 voturi pentru, unul impotriva si o abtinere.

Aceasta a fost sustinuta si de Ministerul Mediului si Agentia Nationale de Protectie a Mediului.

Proiectul legii va fi depus in perioada urmatoare pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor (camera decizionala) si sunt convins ca acesta va deveni lege.

Multumesc colegului meu Simion Lucian pentru sprijinul acordat judetului Valcea!

Multumesc colegilor pentru votul dat  in comisie!
Voi continua sa intiez si sa sustin proiecte benefice pentru oameni si Romania!

Eugen NEAȚĂ-Deputat PSD Vâlcea

Leave a Response