|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Activități filantropice și duhovnicești la ,,Casa Materna” și ,,Centrul pentru Victimele Violenței în Familie” 

whatsapp_image_2018-03-14_at_00.39.41

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie sub îndrumarea Sectorului Social – Filantropic, Protoieria Râmnicu-Vâlcea împreună cu reprezentanții Consiliului elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și ai Centrului Catehetic al Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul, au organizat în data de 13 martie o nouă activitate social-filantropică.

Acțiunea a constat în cercetarea beneficiarilor Centrului ,,Casa Materna” și ai ,,Centrului pentru Victimele Violenței în Familie” din cadrul D.G.A.S.P.C Valcea.

,,Prin acțiunea întreprinsă astăzi am încercat alături de elevii seminariști și de părinții prezenți să aducem puțină bucurie pe chipurile acestor copii cât și cel al mamelor lor care au îndurat și îndură ispitele grele generate de violențele din familie și nu numai. Totodată ne rugăm Bunului Dumnezeu să reverse din belșug Darul Său peste acești copii și aceste mame care de multe ori ne sunt pilde vii de răbdare și rugăciune întru nădejde. De multe ori în fața greutăților care zdrobesc inima și zdruncină  sufletul trebuie să avem drept exemplu aceste mame minunate care prin dragoste și jertfelnicie au îndurat greutăți pentru copiii lor.   Căci mare va fi răsplata lor și a tuturor celor care transformă suferința în  energie duhovnicească, unicul leac al bolilor sufletești și trupești, cu gândul la cele de Sus (Filipeni 4,8)” a precizat părintele Arhid. Codruț-Dumitru Scurtu.

 

Leave a Response