|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 11.06.2018 

soparla-cu-volanas
  • Mai deunăzi, Consiliul Judeţean a aprobat lista de 3 candidaţi pentru posturile de membru în consiliul de administraţie al SC Apavil SA, fiind aleşi Elena Simona Predescu, Ion Adrian Iliescu şi Gheorghe Mihai Duţu din cele patru propuneri făcute. Surprinzător, propunerea „la cacealma” a consilierilor judeţeni liberali – Cristian Jianu, fost director al societăţii – nu a întrunit numărul necesar de voturi.

 

  • Mai multe televiziuni naționale au prezentat situaţia gravă din Berbeşti ca „orașul din România în care oamenilor le este frică să iasă seara din case. Scene demne de Vestul Sălbatic, într-un oraş din România. Situaţia a scăpat de sub control în Berbeşti. Câteva clanuri de romi din localitate îi terorizează de ani de zile pe cetăţeni. Poliţia s-a declarat depăşită de evenimente şi a cerut sprijin jandarmeriei, care a trimis o unitate de la Craiova pentru a patrula prin oraş. Primarul Vintilă Chelcea se declară și el depășit de situație. În cei zece ani de când conduce localitatea, a făcut nenumărate solicitări la ministerul de interne pentru a cere suplimentarea numărului de polițişti, dar și înființarea unui post de jandarmi”. Potrivit IPJ Vâlcea, de la începutul anului au fost înregistrate 64 de dosare privind fapte de violență, tâlhării, furturi sau deranjarea liniștii publice în Berbești. În oraş sunt 20 de polițiști, iar populația este de 5.000 de locuitori.

 

  • Circa 1,3 miliarde de lei vechi a încasat anul trecut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Valer Tudor, numai din indemnizaţii şi pensii, la care se adaugă 2.000 euro din dobânzile de la depozitele bancare de la Banca Transilvania. Asta reiese din declaraţia de avere, din care mai aflăm că acesta a mai ridicat suma de 100 milioane de lei vechi de la SC Apavil SA din „contravaloarea compensării în bani a concediului de odihnă pentru anii 2015-2016”. La bănci, Valer Tudor mai ţine în conturi şi depozite bancare suma de peste 2,7 miliarde de lei vechi şi 72.466 euro. Averea lui Valer Tudor mai cuprinde două terenuri intravilane în Râmnicu Vâlcea, o casă tot în Râmnicu Vâlcea dobândită în anul 2008 printr-un… contract ANL, în timp ce plasamentele mobiliare se regăsesc în acţiuni la societăţile Ciech Soda România (fosta USG), SC Vel Pitar SA şi SC Şapte Spice SA.

Leave a Response