|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Fostul director al CET Govora, Mihai Balan, afla miercuri, 20 iunie, daca va merge 3 ani la inchisoare 

Balan Mihai1

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, miercuri, 20 iunie, sentinţa definitivă în dosarul CET Govora, în care fostul senator Dan Şova a fost condamnat în primă instanţă la trei ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă – precizeaza Agerpres.

În ultimul său cuvânt, Dan Şova le-a spus magistraţilor că a refuzat până acum să facă declaraţii în spaţiul public despre acest dosar, însă a precizat că aceasta nu înseamnă că „tăcerea” sa este a unui om vinovat.

De cealaltă parte, reprezentantul DNA a solicitat condamnarea lui Dan Şova la 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, susţinând că pedeapsa de 3 ani închisoare dată de instanţa de fond este „nejustificat de blândă”.

Reprezentantul DNA a mai cerut ca fostul director al CET Govora Mihai Bălan, condamnat în primă instanţă la 3 ani închisoare cu suspendare, să primească 3 ani închisoare cu executare, având în vedere că acesta nu a făcut nimic pentru recuperarea prejudiciului de 1,3 milioane lei.

Leave a Response