|joi, noiembrie 21, 2024
  • Follow Us!

Adjunctul DNA, valceanul Calin Nistor: Nu voi candida pentru șefia Direcției. Trebuie făcut curat în DNA! 

image-2015-03-27-19759092-41-calin-nistor-seful-adjunct-dna

Calin Nistor, seful adjunct al DNA
Foto: Hotnews

Procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat că nu este hotărât dacă își va depune candidatura pentru șefia Direcției, însă înclină să nu o facă, precizând că cel care va prelua conducerea trebuie să fie un om din interiorul instituției, care să efectueze o evaluare urgentă, potrivit Mediafax.

„Nu sunt hotărât dacă-mi voi depune candidatura. Mai sigur, nu. Este opțiunea mea. Ca om care a lucrat în DNA, aș spune că e bine să fie condusă de un om din cadrul structurii, cu experiență, pentru că știe mecanismele din interior și vulnerabilitățile și punctele forte ale instituției. Dacă ne uităm în istorie, veți vedea că DNA nu a fost condus de un om din cadrul structurii”, a declarat ajunctul Direcției, Călin Nistor, la B1TV.

Sursa citată a mai precizat că cel care va prelua această funcție trebuie să facă o evaluare urgentă a instituției pe care o va conduce.

„Trebuie făcută o evaluare urgentă a personalului, identificate, analizate cauzele în care s-au dispus achitările. Trebuie făcut curat în DNA. Presupun că tot timpul, procurorii au fost aduși pe criterii profesionale”, a mai spus adjunctul DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat o nouă procedură de selecție a șefului DNA, după ce i-a respins pe primii patru candidați.

Nistor, adjunctul din DNA: Am constituit grup de lucru pentru identificarea cauzelor ce au dus la achitări

 

 

Călin Nistor, procurorul-șef adjunct al DNA, a declarat, vineri, că a constituit un grup de lucru, în urmă cu aproximativ o lună, pentru a analiza achitările din ultima perioadă și pentru a se stabili dacă au existat erori, precizând că procurorii care au greșit „vor plăti”, relatează Mediafax.
„Pentru procurori, cel mai mare rebut profesional este o achitare. Când trimiți în judecată o persoană, trebuie să te asiguri că ai toate probele care să justifice legalitatea și temeinicia trimiterii în judecată. Achitările pot fi clasificate pe două categorii: imputabile pentru procuror, care sunt cele mai grave și neimputabile. (…) Nu vreau să justific achitările. Am constituit un grup de lucru care să identifice cauzele care au condus la achitări şi cine a greşit va plăti De o lună e constituit. Sunt din toate secțiile”, a declarat procurorul-șef adjunct al DNA, la B1TV.
Adjunctul DNA a mai precizat că o achitare nu reprezintă o soluție care i se poate imputa judecătorului.
„Niciodată nu am spus că e vina judecătorului. Vina o vom aprecia la final de an”, a mai spus Călin Nistor.

Leave a Response