|miercuri, martie 29, 2023
 • Follow Us!

ITM Vâlcea a dat în primul semestru 62 amenzi în valoare totală de 12,3 miliarde de lei vechi şi 101 avertismente 

itm

 

În perioada 01.01.2018 – 30.06.2018, inspectorii de muncă vâlceni au întocmit 788 procese verbale de control, fiind aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, din care: 62 amenzi în valoare de 1.229.900 lei (12,3 miliarde de lei vechi) şi 101 avertismente. Au fost identificate 131 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, respectiv 125 persoane primite la muncă fără forme legale de angajare, 3 persoane pentru care nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor elementele contractelor individuale de muncă anterior începerii activităţii şi 3 persoane identificate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. În controalele efectuate au fost constatate 2336 neconformităţi, fiind dispuse 2336 măsuri pentru remedierea acestora. În semestrul I 2018, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea au fost înregistrate şi soluţionate 75 cereri de eliberare adeverinţe şi certificate pentru persoane fizice, juridice şi alte entităţi care au dreptul legal de a solicita şi a obţine aceste informaţii, în baza documentelor existente în arhiva inspectoratului. Au fost înregistrate, în baza extraselor depuse de beneficiarii de lucrări, conform prevederilor Legii nr. 52/2011- cu modificările şi completările ulterioare, un număr de 40.221 poziţii zilieri. Au fost soluţionate 349 adrese de solicitare de informaţii extrase din baza de date cu registrele generale de evidentă a salariaţilor. Au fost verificaţi în registrul general de evidenţă a salariaţilor 14.992 de beneficiari de venit minim garantat, astfel cum au fost furnizaţi de A.J.P.I.S. Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 15, alin. 2 din Legea nr. 416 din 18 iulie 2001 – privind venitul minim garantat, modificată şi completată.

În Vâlcea, 23 de accidentaţi cu incapacitate temporară de muncă şi 5 accidentaţi mortal

De asemenea, ITM Vâlcea a dispus o serie de sancţiuni complementare, cum ar fi: oprirea din funcţionare a unui echipament de muncă şi sistarea activităţii la 1 loc de muncă, din cauza existenţei unei stări de pericol iminent de accidentare sau îmbolnăvire profesională. Au fost dispuse măsuri de remediere pentru toate deficienţele constatate, dintre care amintim: evaluarea riscurilor de accidente şi îmbolnăviri profesionale; elaborarea planului de prevenire şi protecţie; dotarea şi acordarea echipamentului individual de protecţie; asigurarea controlului medical la angajare şi periodic; asigurarea de mijloace de protecţie pentru prevenirea căderilor de la înălţime; s-a dispus efectuarea corespunzatoare a determinarilor pentru monitorizarea noxelor, la locurile de muncă unde noxele depăşesc valorile admise; asigurarea mijloacelor de prevenire a riscurilor de îngropare prin surparea terenului”, a declarat Ion Tănăsoiu, inspector şef al ITM Vâlcea. În cursul semestrului I al anului 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă a autorizat sau a avizat, după caz: funcţionarea agenţilor economici din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, conform Legii nr. 319/2006; producerea, prepararea, deţinerea, transportarea, comercializarea, folosirea şi depozitarea materiilor explozive, în baza Legii nr. 126/1995. În acest sens, I.T.M. Vâlcea a acordat consultanţă şi/sau a efectuat expertiză pentru verificarea îndeplinirii, de către agenţii economici, a condiţiilor impuse de legislaţie pentru obţinerea autorizaţiilor/avizelor, fiind eliberate un număr de 39 autorizaţii /avize. În semestrul I al anului 2018, au fost comunicate de către angajatori 86 evenimente, fiind cercetate de angajatori şi avizate de I.T.M. Vâlcea 36 evenimente, şi cercetate de I.T.M. Vâlcea şi avizate de Inspecţia Muncii Bucureşti 10 evenimente. În urma acestor evenimente au fost înregistraţi 28 accidentaţi, din care 23 de accidentaţi cu incapacitate temporară de muncă şi 5 accidentaţi mortal.

One Response to ITM Vâlcea a dat în primul semestru 62 amenzi în valoare totală de 12,3 miliarde de lei vechi şi 101 avertismente

 1. Ilie B.

  Lauda de sine nu miroase a bine.
  Verificarile au fost facute la firmele mici nu al cei care creaza cu adevarat dezastre. Platforma chimica nu este deranjata cu nimic si nimeni nu pricepe de ce. Sa fie o intelegere intre ITM si acestia.
  Este o firma pe platforma unde oamenii mor cu zile dar nimeni nu se intreaba de ce iar verificarile se fac telefonic , cum spune asjuncta plina de dispret.
  Dupa cum nu-si fac datoria , concluzia este ca aceasta institutie este inutila si un paravan a lipitorilor de afise. Da lipitori si tiritoare , abonate la sinecuri si taiat frunze la ciini.

   

Leave a Response