|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Irina Crăciunescu (DIANA): „Rețeta succesului constă în onestitate față de clienți și respect față de aceștia ” 

18-craciunescu-backdrop-19-465x215

 

Nelipsită din topul producătorilor de carne la nivel național, compania DIANA a dovedit de la an la an că are nu doar o sortimentație generoasă, ce acoperă cât mai multe gusturi, ci și atuuri ce o fac să exceleze chiar și în climatul dificil ce a caracterizat piața cărnii din România din ultimii ani. Care sunt acestea mai exact, într-un interviu cu Irina Crăciunescu, directorul general al grupului DIANA.

RO.aliment: Rețeaua de magazine DIANA a depășit pragul de 40 de unități. În contextul în care mulți procesatori români de carne își închid unitățile comerciale, care ați spune că este rețeta succesului, cea datorită căreia lanțul de magazine DIANA este în creștere de la un an la altul?

Irina Crăciunescu: Pentru rețeaua de magazine DIANA, care este afacere de familie, rețeta succesului constă în onestitate față de clienți și implicit respectul față de aceștia, oferind produse mereu proaspete și de calitate. Afacerea noastră a crescut în timp, pe parcursul a mulți ani de munca și studii.

RO.a: Ce strategie ați stabilit pentru rețeaua de magazine pentru anul acesta? Vizați deschiderea a noi unități comerciale sau extinderea și în alte zone geografice?

  1. C.:Strategia noastră de dezvoltare este concentrică, ne-am extins în jurul orașului Râmnicu Vâlcea și treptat am acoperit tot mai multe localități și județe din țară. În prezent, avem magazine în cinci județe: Vâlcea, Argeș, Olt, Dolj, Gorj. Planurile pentru deschiderile viitoare de magazine sunt deja trasate și urmează a fi implementate în scurt timp.

RO.a: Printre produsele – vedetă ale verii în rândul consumatorilor români sunt și micii. Care au fost etapele pe care le-ați parcurs pentru a vă asigura că micii porc – vită vor avea efectul scontat în piață?

  1. C.:Într-adevăr, micii DIANAsunt un produs de referință din portofoliul nostru, cu care ne mândrim. Secretul produsului este faptul că micii Diana sunt întotdeauna preparați folosind carne de cea mai bună calitate și respectând o rețetă secretă a iscusiților măcelari cu multă pasiune și dăruință. De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată proporției de carne și condimentelor folosite, carnea fiind atent mărunțită pentru a obține o textură potrivită. Gustul cărnii este pus în valoare folosind doar condimente naturale: usturoi, cimbru, boia și piper. Carnea astfel preparată este lăsată la maturat, timp în care gusturile se întrepătrund, carnea se frăgezește, iar ingredientele se îmbină perfect.

RO.a: Care sunt cele mai apreciate produse din portofoliul DIANA pe timpul verii?

  1. C.:Vedetele verii sunt, desigur, preparatele pentru grătar, printre care amintim: Mici Porc Vită, Ceafa, Cotletul și Pieptul de porc, marinate sau fresh, sau Cârnaciorii cu Cașcaval.

RO.a: Aveți în plan lansarea unor noi produse special pe perioada sezonului estival?

  1. C.:Compania DIANA se axează în principal pe menținerea și îmbunătățirea constantă a calității produselor existente, dată fiind sortimentația mare de produse pe care le avem deja în portofoliu. Cu toate acestea, departamentul de cercetare studiază constant îmbunătățirea portofoliului de produse, astfel că recent am lansat un nou sortiment de mici – Mici Grill din Carne de Porc.

RO.a: O premieră pentru compania dumneavoastră a fost implementarea unui nou concept – DIANA gourmet. Care a fost feedbackul consumatorilor în aceste luni de la deschiderea magazinului?

  1. C.:Suntem mulțumiți de evoluția magazinului, iar trendul este unul ascendent. Clienții sunt plăcut surprinși și totodată deschiși experimentării de noi gusturi și produse, în special pe partea de produse și preparate din carne. În topul celor mai apreciate produse se află Antricotul de Vită în pungă ready-to-bake. Acest produs a fost conceput special pentru magazinul DIANA gourmet și este un antricot de vită marinat și ambalat într-o pungă specială care se introduce la cuptor, punga având proprietatea de a-i da frăgezime și de a păstra toate aromele cărnii. Aici amintim și de Micii Extra Usturoi și de deliciosul Antricot de Vită marinat în Sos Pesto. Vom continua să căutăm cele mai bune produse și să actualizăm constant sortimentația, pentru a oferi o experiență excelentă în cadrul magazinului nostru.

RO.a: Cum se poziționează segmentul premium pe piața românească, așa cum reiese din vânzările realizate de dumneavoastră în ultimii trei ani?

  1. C.:Segmentul produselor premium este în continuare unul mic, însă cu potențial de creștere în următorii ani.Trendul este unul ascendent, însă este nevoie de răbdare și perseverență pentru educarea consumatorilor români.

RO.a: Cum se prezintă acest an pentru compania DIANA?

  1. C.:2018 este un an cu multe provocări în care se va demara implementarea unui proiect de retehnologizare și extindere a zonei de producție, ambalare și picking. Obiectivul acestei investiții este menținerea tehnologiei la standarde europene.

Sursa:  http://www.roaliment.ro

Leave a Response