|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Autoritatea de transport din Omaha, statul Idaho, introduce autobuze pe CNG pentru a reduce emisiile de noxe 

foto2

 

                                          

Autoritatea de transport  din orașul Omaha a acordat firmei  New Flyer o comandă pentru 18 autobuze de transport  Xcelsior® de 35 metri. Noile autobuze, achizitionate prin trei comenzi separate, folosesc dreptul combustibil gazul natural comprimat. Autobuzele sunt, de asemenea, dotate cu o podea joasă  destinata  sa faciliteze   procesul de îmbarcare mai convenabil și mai  accesibil.

Prin achizitia acestor noi modele de autobuze se doreste inlocuirea celor vechi, existente, cu modele mai eficiente si prietenoase cu mediul inconjurator, o prioritate a companiei ,,Omaha Metro’’ de a redyce emisiile flotei pe care o detine.

„Aceste noi autobuze ajută Metroul Omaha să ofere un sistem de transport care să fie orientat  catre cetățeni, eficient și bine gestionat”, a declarat Curt Simon, director executiv al Omaha Metro.

De asemenea compania New Flyer este mandra sa sprijine Metroul Omaha in demersurile sale de a moderniza flota cu vehicule mai economice,confortabile si mai fiabile , conform declaratiei presedintelui companiei Wayne Joseph.

Sursa : http://www.ngvjournal.com/s1-news/c3-vehicles/united-states-omaha-metro-lowers-emissions-with-new-cng-buses/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

 

 

 

Leave a Response