|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, si Asociația NGVA România dau startul lucrărilor de construire a primei stații publice de alimentare cu CNG, in București 

42505262_1877791992314567_8990360779622449152_n

COMUNICAT DE PRESA

 

Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, si Asociația NGVA România dau startul lucrărilor de construire a

primei stații publice de alimentare cu CNG, in București

 

Râmnicu Vâlcea, septembrie 2018    

 

Denisson Energy SRL, firmă membră a Antares Group, și Asociația NGVA Romania anunță oficial începerea lucrărilor de construire a primei stații publice de alimentare cu gaz natural comprimat pentru vehicule – CNG, din seria celor 9 ce urmează a fi realizate în cadrul Proiectului CNG România.

Stația va fi construită în zona Kika Militari, lângă Autostrada A1 pe sensul de mers Pitești – București, la 700 m de sensul giratoriu Hornbach Militari, cu acces facil din ambele sensuri ale Centurii Capitalei și Autostrăzii A1, precum și din sensul de intrare / ieșire din București.

Poziționarea stației se subscrie strategiei proiectului de a deservi atât tranzitul pe coridoarele pan-europene cât și aglomerările urbane adiacente.

Stația va fi prima dintre cele 9 ale proiectului CNG România planificate a fi construite în Bucuresti, Arad, Timișoara, Deva, Pitești, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Sibiu, estimând că vor fi în totalitate funcționale până la finalul anului 2019.

 

Despre CNG România:

 

Proiectul derulat de Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), vizează implementarea primei reţele de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România de-a lungul coridoarelor pan-europene.

În valoare de 5,2 milioane de EUR, proiectul beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, decarbonizarea și îmbunătățirea mobilității în Europa, prin amplasarea primei rețele de stații de CNG din România, pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul U.E. cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare ale acestuia puteți găsi accesând  www.cngromania.eu.

 

 

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response