Sparle si soparle, 22.10.2018
- Încă un nume important se adaugă pe lunga listă a dezvoltatorilor imobiliari care ridică blocuri de locuinţe în Râmnicu Vâlcea. Este vorba de Vlad Oprea Simian, moştenitorul fostei fabrici de încălţăminte Simian şi proprietarul casei în care acum se află Muzeul de Artă, şi care în prezent vrea să construiască 3 (trei) blocuri de 10 etaje pe platforma „Vâlceana” din centrul Râmnicului. Proiectul prevede demolarea „coşmeliilor” şi a anexelor de pe o suprafaţă de teren de 2,5 hectare din fosta fabrică Vâlceana, construirea apoi a celor trei imobile şi amenajarea a sute de locuri de parcare şi zone de agrement. Deja, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a anunţat publicul interesat despre desfăşurarea procedurii de informare şi consultare privind documentaţia de urbanism „PUZ Zona centrală – modificări Subzona Simian”, iniţiator Vlad Oprea Simian, iar proiectant este firma ArhinetPlus – arhitect Cristinel Vlad.
- Un om de afaceri si un director de institutie publica, pe care-i leaga o veche prietenie, au facut pasul spre o noua etapa a relatiei lor. Curajosi – cei doi s-au prins intr-un joc periculos si oarecum… interesant pentru cine trebuie sa vegheze!
- Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a precizat că, peste câteva zile, vor începe lucrările de reabilitare a porțiunii din DN 64 aflată pe raza orașului Băile Olanești, afectată de fenomenele din luna martie, adică după… 7 luni de la producere. În luna martie, o parte a carosabilului Drumului Național 64 s-a prăbușit și în prezent se circulă pe un singur sens.
- Este din ce in ce mai evident pentru orice om cu capul pe umeri că firma Chimcomplex nu a avut şi nici NU o să obţină vreodată cei 127 milioane de euro pentru plata activelor Oltchim, aşa cum era prevăzut în contract. Cei de la Chimcomplex s-au angajat fără echivoc că, până la data de 17 octombrie 2018, vor plăti banii pentru achiziţia activelor Oltchim, dar nici până astăzi… nu au virat suma de bani. Dacă stai şi calculezi, toate bunurile deţinute direct sau indirect de Chimcomplex nu valorează 127 milioane de euro, aşa că nici o bancă din lume nu asigură un credit mai mic decât nivelul activelor ipotecate. Ţinem să atragem atenţia că a trecut aproape 1 an de la semnarea contractului de vânzare active de la Oltchim şi „cumpărătorul” nu a arătat măcar o intenţie de a plăti vreun un euro şi, de aceea, administratorii judiciari de la combinatul chimic vâlcean ar face bine dacă ar rezilia contractul cu „păcălicii” de la Chimcomplex! Conducerea Chimcomplex a anunţat, în mai multe rânduri, că pentru finanţarea achiziţiei Oltchim lucrează o echipă de „specialişti”, condusă de Ștefan Vuza, fiind atrase în proiect bănci şi fonduri de investiţii.