|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Iveco face istorie: fără motoare diesel la IAA 2018 

IAA_2015_01

 

 

Iveco a avut  un stand revoluționar la expoziția IAA 2018, dedicat în totalitate soluțiilor alternative de propulsie: electric, CNG, LNG. În plus, Iveco a renunțat la Hanovra și la suprastructurile operate de motoare diesel.

La mai puțin de o lună de la data la care Iveco a facut istorie  la expozitia  IAA 2018 din Hannover, cu standul său dedicat in totalitate solutiilor alternative,fara prezenta motoarelor pe combustibili fosili cum ar fi diesel, Adunarea legislativa a Germaniei  a aprobat scutirea taxei numita „Maut” ( de autostrada și taxele naționale) pentru camioanele CNG și LNG incepand cu luna Ianuarie 2019!

Această decizie completează Subvențiile deja anunțate în iunie pentru achiziționarea acestor vehicule și va avea un impact enorm și dincolo de frontierele germane, fiind țara care este intersecția rutelor europene de logistică.

,,Astăzi suntem aici la Bolzano pentru inaugurarea unei noi stații LNG  pe ruta Brennero între Italia, Austria și Germania și livraram  către FERCAM, un operator de logistică lider între Italia și Germania, primul său camion LNG!’’’declara  Glückwünschen Thomas și Hannes Baumgartner!

Sursa : https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6459010308307509248

Imagine : https://www.iveco.com/en-us/press-room/kit/Pages/Iveco-at-the-IAA-Motor-Show-2014-in-Hanover.aspx

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

 

Leave a Response