|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

De la 1 noiembrie, parcarea subterană din Zona Centrală nu mai este gratuită 

parcare-subterana-Unirea

 

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 265/30.08.2018, s-a aprobat ”Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcării subterane din zona centrală” şi a taxelor de utilizare a parcării subterane, act normativ ce intră în vigoare la 01.11.2018. În consecinţă, începând cu această dată, tarifele de utilizare a acesteia sunt următoarele:

– Taxă parcare 1 oră sau fracţiune de oră – 2 lei

– Taxă parcare de la 2 la 5 ore – 6 lei

– Taxă parcare 1 zi (minim 10 ore în intervalul orar 6.00 – 18.00) – 10 lei

– Taxă per oră de depăşire a perioadei de valabilitate tichet – 3 lei

– Taxă eliberare tichet pierdut – 15 lei

Totodată, sunt valabile şi trei tipuri de abonament:

– Abonament Economic Parcare de Noapte – card acces proximitate (se încheie pe o durată de minim 2 luni; posesorul va beneficia de un loc rezervat pe care îl va utiliza în timpul săptămânii numai pe timpul nopţii 18.00–07.00) – 160 lei/lună

– Abonament Economic Parcare Zi – card acces proximitate (se încheie pe o durată de minim 2 luni; posesorul va beneficia de loc rezervat pe care îl va utiliza în timpul săptămânii numai pe timpul zilei 07.00 –18.00) – 160 lei/lună

– Abonament Full – card acces proximitate (se încheie pe o durată de minim 2 luni; posesorul va beneficia de loc rezervat pe care îl va utiliza non-stop) – 300 lei/lună.

De precizat că sumele încasate din aceste taxe vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor de întreţinere a parcării subterane.

Într-o primă etapă, până la montarea echipamentelor necesare, taxarea se va face de către personalul din cadrul dispeceratului parcării subterane. Cetăţenii care, în perioada de gratuitate a acestei facilităţi, şi-au lăsat autovehiculele pe care le deţin în parcarea subterană pe perioade mai lungi sunt rugaţi să ia act de noile reglementări ce urmează să intre în vigoare şi să se conformeze acestora, în caz contrar, sumelor taxate fiindu-le adăugate şi amenzi contravenţionale.

Leave a Response