|miercuri, decembrie 7, 2022
  • Follow Us!

Deputatul Ovidiu Popa: Scaderea fiscalitatii este o prioritate a PSD 

ovidiu-popa-300x200

Potrivit deputatului PSD de Valcea, Ovidiu Popa, incepând cu data de 1 noiembrie 2018 se aplica cota de TVA redusă de la 9% la 5% pentru prestarile de servicii. In Monitorul Oficial nr. 854 din 9 octombrie 2018 a fost publicată OUG 89/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Deputatul valcean precizeaza ca Guvernul a adoptat reducerea TVA în turism și face din nou dovada că scăderea fiscalității este o prioritate, care aplicată cu temei și cu știință produce rezultate foarte bune: activitate mai susținută, locuri de muncă mai multe, accesibilitate la produse și servicii mai mare dar și venituri mai consistente – paradoxal pentru criticii care nu contenesc să tipe că taxele mai mici ar aduce și încasări mai mici.

Cota redusă de TVA – de 5% – se va aplica la cazare, închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, activitățile sportive, recreative si distractive.

Practic turismul va avea cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice. Va fi evident un impuls favorabil dezvoltării și consolidării domeniului – mentioneaza deputatul Ovidiu Popa.

Leave a Response