|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Un lider liberal a spus adevarul la Ramnicu Valcea: ”PNL riscă să stingă lumina” 

dcnews.ro-PNL-sigla-logo

 

Alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor reprezintă un examen pe care Partidul Naţional Liberal este nevoit să-l treacă cu ”brio”, altfel cei care sunt acum în partid ”riscă să stingă lumina”, susţine deputatul liberal Gigel Ştirbu.

În situaţia în care PNL se legitimează ca viitoare forţă politică de opoziţie a acestei ţări după alegerile europarlamentare, atunci o logică elementară politică spune că toate celelalte forţe de opoziţie ar fi obligate – şi e firesc să se întâmple aşa – să se alăture situaţiei şi să se încoloneze în spatele PNL. De ce? Pentru că, într-o viitoare formulă guvernamentală, PNL ar putea să fie vioara întâi. (…) Dar, dacă în 2020, acest mare partid nu reuşeşte să ofere o formulă guvernamentală, se pare că, după toate premisele, viitorul nu sună bine pentru PNL. Şi cred că, la 100 de ani de la Marea Unire, de la acest mare act istoric pe care înaintaşii noştri l-au realizat, noi o să fim cei care stingem lumina în PNL, cu toate că eu sunt mult mai optimist decât par acum”, a afirmat parlamentarul liberal în faţa a zeci de membrii ai organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, care, sâmbătă, şi-a ales preşedintele.

Liberalul a atras atenţia că un rezultat slab la scrutinul european ar fi o ”piatră de moară” şi pentru actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, pe care PNL s-a angajat să-l susţină pentru un nou mandat la Cotroceni, anunță AGERPRES.

În perspectiva alegerilor prezidenţiale, în situaţia în care noi ne-am asumat susţinerea, fără rezerve, la funcţia prezidenţială a lui Klaus Iohannis, dacă la alegerile din europarlamentare nu vom obţine un scor care să ofere un orizont de aşteptare, o speranţă pentru toţi cetăţenii acestei ţări că preşedintele are într-adevăr în spate un vehicul electoral care poate să-i ofere confortul obţinerii unui următor mandat, PNL s-ar putea să fie o piatră de moară agăţată de viitorul preşedinte”, a susţinut Gigel Ştirbu.

Deputatul liberal s-a aflat sâmbătă la Vâlcea pentru a participa, alături de doi dintre candidaţii în cursa internă a partidului pentru europarlamentare, Hildegard Brandl şi Dan Motreanu, la alegerile interne din cadrul organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea şi la Şcoala Politică I. Gh. Duca, ce are loc în acest sfârşit de săptămână la Horezu. Evenimentul a fost organizat de TNL Vâlcea.

Sursa: psnews.ro

Leave a Response