|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Scania primeste o comandă record de autobuze pe gaz natural comprimat pentru Bogota 

download

Conform celei mai mari comenzi de autobuze cu  gaz natural comprimat (CNG) primite, Scania va furniza 481 de autobuze Euro 6 pentru reînnoirea sistemului TransMilenio Bus Rapid Transit al orasului Bogota. Capitala Columbiei înlocuiește autobuzele anterioare Euro 2 și Euro 3 cu cele mai recente tehnologii cu emisii scăzute.

Autocarele Scania de tip euro 6 reprezintă un salt uriaș catre o tehnologie mai curată în comparație cu  autobuzele din  generațiile  mai vechi, dar și în raport cu cele mai recente standarde Euro 5 privind emisiile. Noile autobuze pe gaz natural comprimat produse de cei de la  Scania, vor avea emisiile de carbon cu până la 20% mai mici, în timp ce emisiile de pulberi în suspensie vor fi de două până la trei ori mai mici. Emisiile de oxid de azot sunt de patru până la cinci ori mai mici decât Euro 5.

„Suntem foarte mulțumiți de rezultat, pentru că acest lucru se traduce într-o poluare semnificativ mai scăzută în Bogotá”, spune Juan Carlos Ocampo, directorul general al Scania Colombia. „Emisiile reduse de particule, de oxid de azot și zgomot vor contribui la o mai bună calitate a vieții locuitorilor din Bogotá”

Rețeaua de autobuze, inițial înființată la începutul anilor 1990, cuprinde 12 linii cu o  valoare totală de 112 kilometri, si cu 1,7 milioane de călătorii în fiecare zi. Licitația publică pentru programul de reînnoire sa axat pe șase din cele 12 linii și în urma procesului de licitație, operatorul SI18 va furniza acum servicii pentru cele trei linii Suba, Calle 80 și Norte cu 481 autobuze Scania. Acestea vor intra în funcțiune în prima jumătate a anului 2019.

Motoarele articulate Scania K320 IA 6x / 2 (320 CP) au o capacitate de 160 de pasageri, iar cele 302 bi-articulate Scania F340 HA 8×2 (340 CP) au o capacitate de 250 de pasageri. Toate autobuzele vor fi construite de Busscar.

Gas Natural SA, distribuitor și vanzator de gaze naturale în Columbia, declară că industria dispune de infrastructură, suport, putere și experiență pentru a îndeplini toate cerințele în această nouă eră a transportului în masă din Bogotá.Compania și-a exprimat satisfacția față de ordinul major pentru autobuzele cu gaz natural comprimat.

Alte surse din Bogotá observă că balanta deciziilor din timpul  licitației, s-au axat  asupra achiziționării de autobuze diesel Euro V, care nu mai sunt de vânzare în Europa, din oferta totală care a fost de peste 1.100 de vehicule.Un purtător de cuvânt al Consiliului a deplâns oportunitatea pierdută pentru oraș pentru a face o declarație reală prin înlocuirea autobuzelor diesel în întregime cu gazele naturale.

Cu toate acestea, John Jairo Contreras, directorul comercial al companiei Gas Natural, a menționat că rezultatul CNG a fost o realizare colectivă, care a implicat operatori de lanțuri de gaze, administrația regională, TransMilenio, operatori CNG, ecologiști, experți și altele. Împreună, acestia au conștientizat necesitatea unor combustibili și vehicule mai eco. Ei au menționat că utilizarea gazului natural are un impact real și semnificativ în reducerea particulelor și oxizilor de azot, poluanții care afectează cel mai mult sănătatea cetățenilor din Bogotá și, de asemenea, reducerea dioxidului de carbon (CO2) .Zgomotul din autobuze este, de asemenea, redus în mare măsură.

Presedintele sindicatelor a afirmat ca in tara exista deja circa 700 de autobuze dedicate cu gaz natural comprimat in functiune, iar numarul de autobuze eco va continua sa creasca „.

In acest sens, orase precum Medellín, Cartagena, Manizales și Palmira au optat, de asemenea, pentru schimbarea de la motorină la gaz natural pentru transportul public.

 

Sursa:

https://www.ngvglobal.com/blog/scania-wins-record-order-for-natural-gas-buses-for-bogota-1109

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response