Sparle si soparle
Sparle si soparle
• Într-un stil părtinitor, un ziar central citit doar de vreo şapte moşi prin ţară, anunţa zilele trecute că „tronsonul de cale ferată Râmnicu Vâlcea – Vâlcele, prin care s-au pompat în ultimii ani zeci de milioane către firma Secol SpA, unde Anca Boagiu a lucrat la începutul carierei, va fi închis odată cu aprobarea proiectului privind închiderea unor părţi din infrastructura feroviară.
Prin punerea în aplicare a proiectului de hotărâre de guvern pentru aprobarea închiderii unor părţi din infrastructura feroviară proprietate publică a statului, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi dată în concesiune companiei CFR SA, publicat pe site-ul MTI, nimeni nu mai poate verifica calitatea lucrărilor executate de firma italiană Secol”.
Total fals: aceste afirmaţii aparţin unor sindicalişti din domeniul feroviar care nici nu-şi dau numele, iar porţiunea de cale ferată Vâlcea – Vâlcele (executată doar în proporţie de 60%) nu este pe lista de „dezafectări”. Ba, mai mult, ministrul Boagiu a anunţat de mai multe ori că are în vedere reluarea lucrărilor cu fonduri europene după anul 2014!
• Starea de sănătate a fostului prefect Mircea Perpelea s-a îmbunătăţit considerabil în ultimele zile, după ce în urmă cu doar o săptămână situaţia bolii se agravase. Acum poate să comunice de pe patul de spital cu familia şi cu prietenii, mănâncă normal, iar medicii au decis să continue tratamentul de recuperare la unitatea sanitară din Bucureşti încă vreo două săptămâni.
• Organizaţia Judeţeană a Partidului Conservator Vâlcea avea obligaţia să aducă la Congresul PC, care a avut loc duminică, 3 aprilie, peste 250 de membri, însă cele cinci autocare care au plecat de dimineaţă la Bucureşti „gemeau” de… scaune goale. Chiar şi aşa, sarcina strângerii delegaţilor din Vâlcea a căzut pe umerii celor cinci primari PC, dar potrivit unor surse din interiorul delegaţiei, o mare parte din membri nici nu avea carnet de partid, erau ţărani care au fost luaţi de la muncile câmpului, sau tineri adunaţi în grabă de la casele de copii din judeţ. În plus, se pune o întrebare care ţine de aritmetică elementară: cum puteau să voteze la Congresul PC peste 6.200 de delegaţi, când capacitatea Sălii Palatului este de 4.500 de locuri?
• Prefectul Petre Ungureanu se alintă probabil singur în oglindă după ce ministrul de Interne, Traian Igaş, i-a lăudat activitatea la întâlnirea de la Olăneşti. Însă, ceea ce nu ştie ministrul Igaş, dar are cunoştinţă prefectul de Vâlcea, este că negocierea pentru schimbarea lui Petre Ungureanu din funcţie se poartă direct de către conducerea PDL Vâlcea cu premierul Emil Boc….
• Oamenii din jurul deputatului Cristian Buican se pare că nu au inspiraţia subiectelor atunci când vine vorba de formularea de interpelări. Iată că, zilele trecute, liderul PNL Vâlcea, a semnat o interpelare, după ce Ziarul de Vâlcea a semnalat de aproape trei săptămâni pericolul pe care îl reprezintă pentru nordul judeţului Vâlcea gândacii de scoarţă şi că aceştia au afectat o suprafaţă de 800 de hectare de pădure.
• Raportul de activitate pe anul 2010 prezentat zilele trecute de primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, este foarte „subţire” pentru că acesta se laudă cu multe investiţii sau proiecte realizate, dar care au fost începute sau chiar terminate de fostul primar Mircia Gutău. Amintim doar câteva: reabilitare şi modernizare Liceul de Artă (mansardă, faţadă şi termosistem), Şcoala „Take Ionescu”, Şcoala Generală nr. 13, Grădiniţa Nord 1, Grădiniţa Ostroveni 1 (mansardă), Grădiniţa nr. 14 (mansardă, faţadă şi termosistem) şi Grădiniţa Sud (mansardă şi spaţii educative), modernizare şcoală, atelier, teren de sport şi spaţii verzi la Grupul Şcolar Oltchim, reabilitare Şcoala „Spiru Haret”, etc.