|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Primarul Daniel Muşat va moderniza dispensarul şi va construi un cămin cultural 

• În comuna Milcoiu,

Primarul Daniel Muşat va moderniza dispensarul şi va construi un cămin cultural

Primarul comunei Milcoiu, Daniel Gheorghe Muşat, este supărat pe consilierii judeţeni pentru că la recenta împărţire a fondurilor au decis alocarea sumei de numai 80.000 lei către localitate. „Cu aceşti bani, se poate face proiectul şi documentaţia pentru lansarea la licitaţie a investiţiei de modernizare a Dispensarului din Milcoiu, pentru că întreaga lucrare va costa circa 700.000 lei. De le Guvern există promisiunea că ni se vor aloca fonduri pentru introducerea de apă şi canalizare începând din vara acestui an, iar de la Ministerul Dezvoltării Regionale am primit asigurări că vom primi finanţare pentru asfaltarea a 8 kilometri de drumuri comunale în cadrul Programului «10.000 km de drumuri». În fine, un obiectiv pe care îl doresc realizat în comuna Milcoiu este construirea unui cămin cultural modern, pentru că suntem printre puţinele localităţi din judeţ care nu avem un astfel de imobil”, ne-a declarat primarul comunei Milcoiu, Daniel Gheorghe Muşat.
Alunecările de teren au început la sfârşitul anului 2009 în localitatea Milcoiu.

Primarul localităţii, Daniel Muşat, afirmă că a făcut tot ce-i stă în putere să rezolve această situaţie delicată. Sprijinul primăriei nu putea fi decât unul provizoriu, nu pentru a înlătura cauza, ci pentru diminuarea efectelor: „Cât a depins de mine, anul trecut, am consolidat. Am bătut pari de salcâm, am împletit cu nuiele, am adus două camioane de bolovani, am adus balast şi am făcut ce a depins de noi să dăm drumul la traficul uşor. Însă, când au început ploile în toamnă s-a stricat din nou, a plecat cu garduri cu totul la vale”, îşi aminteşte Daniel Muşat. Pe lângă limitarea efectelor, primăria a căutat să obţină sprijinul Guvernului. A început cu actele şi invitarea autorităţilor. „S-au făcut nenumărate demersuri, nenumărate hârtii, plângeri. Au venit la faţa locului ISU, Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul în Construcţii, dar toată lumea pe care am chemat-o a ajuns aici, am discutat, s-au făcut constatări la faţa locului şi cam atât”, susţine primarul.

Primăria a făcut studiul de fezabilitate şi memoriul tehnic în baza cărora s-a stabilit necesarul investiţiei: 1,8 milioane de lei. Observând că memoriile făcute nu au avut rezultat, Daniel Muşat a ales ca ultimă soluţie să bată la porţile ministerelor din Bucureşti, în speranţa că va obţine suma de 1,8 milioane de lei pentru consolidarea terenului. A obţinut doar promisiuni până acum: „Am fost la Bucureşti de şapte ori, am discutat cu domnul secretar general Năstăsie, de la Ministerul Dezvoltării. Mi-a spus că o să încerce să mă ajute în trimestrul al doilea”. Autorităţile centrale i-au propus primarului Muşat o altă soluţie, care prelungeşte aşteptarea cu emoţii a cetăţenilor afectaţi de calamităţi: banii să fie trecuţi pe alte măsuri decât cele prevăzute iniţial. ,,Am fost la MAI, la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Finanţelor. Secretarul de stat de la Finanţe a spus că ar trebui să trecem pe altă măsură: ori pe intervenţie, ori pe calamităţi ori pe altceva pentru a primi banii”, declară primarul Muşat. (P.C.)

Leave a Response