|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, este tranşant 

• Vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, este tranşant:

„Dacă PDL stă mult timp pe margine, o să fie în atenţia opiniei publice doar PSD şi PNL”

• Domnule Romulus Bulacu, s-a conturat profilul viitorului candidat la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea din partdea PDL?
„Sigur că se va avea în vedere câteva nume care ar avea legătură cu preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, care vor fi incluse în acest sondaj de opinie. După părerea mea, cel puţin în ultimul timp, liderii noştri au greşit pentru că nu desemnează rapid un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. Astfel, acel candidat ar avea la dispoziţie mai mult timp până la alegeri să-şi construiască o imagine în rândul populaţiei, iar toate astea înseamnă efort, timp şi cheltuieli. Eu zic că trebuie să ne grăbim şi să facem această treabă. Dacă o să stăm mult timp pe margine o să fie în atenţia opiniei publice doar Cristian Buican şi Ion Cîlea, care vor avea imagine şi notorietate. Eu cred că în această vară se vor organiza sondajele la nivel PDL-ului în vederea desemnării celor mai bine plasaţi candidaţi”.
• În ce mod sprijiniţi primarii din postura de vicepreşedinte al CJ Vâlcea?
„Chiar mâine (marţi, 31 mai – n.r.) o să mă duc la Bucureşti cu mai mulţi primari pentru a obţine fonduri pentru apă şi canalizare. Este vorba de o sumă totală de 750 miliarde lei vechi pentru judeţul Vâlcea. Sigur că trebuie să te lupţi pentru a aduce 1.000 miliarde lei. Voi merge cu primarii la Comitetul Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale pentru avizarea proiectelor respective. Sunt peste 30 de primării care au solicitat fonduri, dar probabil că la valoarea asta, s-ar putea să intre cam jumătate dintre ele. Nu sunt demagog şi de aceea vreau să ajut şi primării care nu sunt neapărat de la PDL. Vă dau exemplul localităţii Muereasca, unde este nevoie stringentă de apă şi canalizare. Dar mai apare o problemă: sunt unele localităţi foarte sărace şi de acea ne punem întrebarea dacă oamenii pot să plătească pentru apa consumată şi canalizare, după ce s-au finalizat lucrările de introducere a apei şi canalizării? Nu mai spun că o staţie de epurare are costuri mari de exploatare şi de aceea trebuie să existe fonduri din amortizarea investiţiilor realizate în utilităţi”.
• În ce stadiu se află derularea Programului „10.000 de km de drumuri judeţene” la nivelul Vâlcii?
„Sunt deja în procedură de licitaţie, sunt pe SEAP. Probabil că în două săptămâni se definitivează procedurile, se aşteaptă dacă sunt contestaţii, iar, în paralel, se porneşte pe partea a doua a Programului Naţional de Dezvotare a Infrastructurii, pe apă şi canal”.
• S-au demarat lucrările la pârtia de schi de la Voineasa?
„La pârtia de schi suntem în faza finală. Mai era o problemă cu siturile şi cu Natura 2000, dar totul este o chestiune de procedură la Ministerul Mediului. Oricum, s-a început lucrul în forţă şi s-au dat comenzi pentru tehnologie”. (P.C.)

Leave a Response