|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Primarul din Horezu, Constantin Niţu, mulţumit de lucrările executate de Electrovâlcea 

• La proiectul cu fonduri europene de reabilitare parţială şi extindere a reţelei de apă,

Primarul din Horezu, Constantin Niţu, mulţumit de lucrările executate de Electrovâlcea

În urmă cu mai puţin de un an, primarul oraşului Horezu, Constantin Niţu, a reuşit să finalizeze lucrările de reabilitare parţială şi extindere a reţelei de apă în localitate, o lucrare ce a fost executată de firma Electrovâlcea SRL. „Pot să mă declar mulţumit de calitatea lucrărilor realizate de societatea Electrovâlcea. Nu au fost nici un fel de probleme cu această firmă, nici în timpul execuţiei, nici după recepţia lucrărilor. Atunci când i-am solicitat, cei de la Electrovâlcea au fost foarte prompţi şi au intervenit de fiecare dată când au apărut mici probleme în funcţionarea reţelei de apă din Horezu”, ne-a declarat primarul oraşului Horezu, Constantin Niţu.

Autorităţile locale au reuşit să schimbe vechile instalaţii ce nu făceau faţă consumului. Peste 4.500 de locuitori din oraşul olarilor beneficiază din 2010 de noul sistem de alimentare cu apă. Autorităţile locale au reuşit reabilitarea vechii reţele de alimentare cu apă a oraşului folosind fonduri dintr-o finanţare a Comisiei Europene. „Proiectul a fost în valoare de 1,04 milioane de euro, 87% fiind fonduri europene nerambursabile, iar restul de 13% reprezentând contribuţia Consiliului Local”, ne-a precizat Ion Săvulescu, responsabilul de proiect din cadrul primăriei Horezu. Acesta afirmă că în acest moment reţeaua a fost modernizată pe 12,4 kilometri şi s-a construit în prelungirea ei încă 8,54 kilometri de reţea nouă. „În prezent beneficiază de reabilitarea sistemului un număr de 4.500 de locuitori din locuitori dar şi 140 de firme şi instituţii publice racordate la reţeaua de alimentare cu apă. În plus, în cadrul proiectului a mai fost construită o staţie de pompare a apei la Ifrimeşti”, mai explică specialistul din cadrul primăriei. Întreg proiectul a creat locuri de muncă pentru 31 de horezeni: 14 laboranţi chimişti şi 17 instalatori de apă şi canal care lucrează la exploatarea şi întreţinerea sistemului.

Reţeaua de alimentare cu apă a oraşului Horezu era veche de peste 50 de ani, iar până în 2008 autorităţile locale nu au reuşit să găsească o soluţie pentru reabilitarea acesteia. „Existau foarte multe probleme până la reabilitare deoarece vechiul sistem nu făcea faţă extinderii oraşului. Era o reţea subdimensionată cu foarte multe pierderi”, aminteşte Ion Săvulescu. El mai afirmă că sistemul reabilitat are aceeaşi sursă de apă şi anume rezervorul din Romani, o zonă muntoasă, nealterată de activităţile omului. Sistemul de alimentare cu apă de la Horezu a fost extins, prin intermediul fondurilor europene în şase sate alipite administrativ de oraşul olarilor ce nu beneficiau până acum de această utilitate. Astfel, pe lângă locuitorii de pe cele 13 străzi ale oraşului au apă la robinete şi cei din Romanii de Jos, Romanii de Sus, Râmeşti, Ifrimeşti, Tănăseşti şi Urşani.

(P.C.)

Leave a Response