Sparle si soparle
Sparle si soparle
• Mai deunăzi, preşedintele României, Traian Băsescu, a participat la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Şaguna. Traian Băsescu a fost surprins de unul dintre fotografii prezenţi la eveniment într-o postură specială – înconjurat de feţe bisericeşti. Cel care l-a „obturat” pe şeful statului în proporţie de 40% a fost chiar… IPS Gherasim, arhiepiscopul Râmnicului.
• Cu toate că era obligat de legea valorilor mobiliare, „Roibu-Împărat” nu a vrut în ruptul capului să pună pe site-ul Oltchim convocatorul şedinţei acţionarilor care va avea loc peste o lună. Motivul este unul simplu, dar care nu ţine loc de lege: şedinţa AGA a fost convocată la iniţiativa acţionarului minoritar PCC SE, care vrea din nou să-l revoce din funcţie pe directorul Roibu şi să-l întrebe unde s-au evaporat în 2011 milioanele de euro drept „sponsorizare” pentru echipa de handbal Oltchim….
• CFR SA, compania care gestionează infrastructura feroviară din România, va organiza pe 10 noiembrie, la Bursa Română de Mărfuri, o licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a circa 1.600 de kilometri de cale ferată desfăşurată din infrastructura feroviară neinteroperabilă. Câştigătorii licitaţiei sunt obligaţi să prea şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii scos la licitaţiei. Printre secţiunile scoase la licitaţie se numără şi calea ferată Băbeni – Berbeşti – Alunu.
• Patronul de la firma Electrovâlcea, Ovidiu Ciogescu, îşi va pune pirostriile, acum la vârsta de 50 de ani şi după aproape patru luni de la eliberarea din arest. Aleasa inimii lui este Mariana Mihai (52 de ani), iar căsătoria va fi oficiată cel mai probabil peste câteva săptămâni.
• Pe la ediţia din acest an a Topului Firmelor Vâlcene, oamenii de la societatea Urban ai patronului Doru Florescu au „pozat” în firma care a avut o cifră de afaceri mare şi un profit uriaş. Se poate să fie aşa, dar nu înţelegem în ruptul capului de ce Doru Florescu nu-şi plăteşte datoriile la bugetul de stat (care au ajuns la circa 500 miliarde lei vechi) şi redevenţele către Primăria Râmnicului?!?
• O debandadă de nedescris este de câteva luni la ghişeele Sucursalei CEC Vâlcea. Oamenii care vin aici din mai multe colţuri ale judeţului sunt nevoiţi să stea la cozi imense, asta pentru că banca are acum în atribuţii şi prelucrarea dosarelor APIA. Însă, cea mai mare nemulţumire este legată de faptul că angajaţii de la ghişee sunt insuficienţi (în special, pentru persoanele fizice), iar „ritmul” de prelucrare a datelor pentru un client ajunge uneori şi la o oră.