Nicu Gheorghe rămâne campionul faptelor penale: înşelăciuni, scandaluri şi cămătărie
• Sub ochii îngăduitori ai Poliţiei,
Nicu Gheorghe rămâne campionul faptelor penale: înşelăciuni, scandaluri şi cămătărie
Nicu Trandafir
De câţiva ani, un anume Nicu Gheorghe a acaparat prim-planul scenei publice din judeţul Vâlcea prin câteva acţiuni „de răsunet” care l-au pus inevitabil în lumina reflectoarelor. Din păcate, omul nu s-a remarcat prin activităţi pozitive, ci numai prin fapte foarte aproape de limita penalului: zeci de înşelăciuni, scandaluri în locuri publice şi cămătărie. Ba, pentru a-şi da o notă „de credibilitate” în rândul opiniei publice, acest Nicu Gheorghe şi-a încropit o televiziune la Boişoara, un ziar local şi s-a înscris în Partidul Conservator Vâlcea. Dar să vedem cine este controversatul Nicu Gheorghe?
Pe numele său real Nicolae Gheorghe, ipochimenul a reuşit să-i păcălească prin 2010 pe cei de la PC Vâlcea, atunci când a candidat pentru o funcţie de conducere sub numele fals de Nicu Gheorghe (pe cartea de identitate este trecut Nicolae Gheorghe). În plus, Nicu Gheorghe nu avea dreptul să candideze în cadrul Organizaţiei PC Vâlcea pentru că acesta are domiciliul stabil în… judeţul Sibiu. Anul trecut, fostul preşedinte al PC Vâlcea, Mircea Stănculescu, a încercat înlăturarea din funcţia de vicepreşedinte al partidului a lui Nicu Gheorghe, însă ipochimenul sibian a reuşit să se întoarcă pe uşa din dos a conservatorilor vâlceni pe „filiera” Sorin Petrescu (fostul director tehnic la Direcţia Silvică Râmnicu Vâlcea şi actualul şef al Ocolului Silvic Câineni), cel care i-a pus o „pilă” lui Nicu Gheorghe direct la preşedintele PC, Daniel Constantin. Într-o complicitate totală, Ionel Giuran a acceptat tacit să meargă la partid în tandem cu Nicu Gheorghe, iar gestul acesta i-a adus liderului PC Vâlcea un „cadou” sub formă de împrumut din partea lui Nicu Gheorghe de 50.000 de euro. Iată ce declara în noiembrie 2011 Nicu Gheorghe, la reîntoarcerea în partid: „Sunt simplu membru, dar chiar şi în această calitate, în ultimele două luni, am mers în tot judeţul şi m-am interesat cum stă partidul. Semnalele pe care le-am primit au fost extraordinare. Avem şanse să câştigăm alegerile în 30 de localităţi şi ne vom bate pentru aceste şanse. Sigur, printre aceste 30 de localităţi, se numără şi cele cinci în care avem deja primari. Ce vreau să vă mai spun este că am avut surprize foarte plăcute în teritoriu”. Cât priveşte obiectivele sale personale, Nicu Gheorghe a precizat atunci că îşi doreşte în continuare să candideze pentru funcţia de primar al comunei Boişoara. După cum se ştie, Nicu Gheorghe luptă de mai multă vreme pentru schimbarea liberalului Petre Popescu, arestat în 2010 pentru presupuse fapte de corupţie.
Nicu Gheorghe are peste 80 de procese în instanţă pentru înşelăciune şi este un „client” fidel al CNA-ului
Pe planul afacerilor, Nicu Gheorghe are o adevărată „uzină” de făcut bani, mare parte din ei fiind obţinuţi de pe urma unor diverse fapte la limita penalului. Astfel, anii trecuţi, Nicu Gheorghe a construit, prin firma sa, mai multe mansarde în localităţile Sibiu, Bucureşti şi Piteşti. Numai că, după ce termina de construit mansardele, omul încasa avansul pe câte o locuinţă… de la 2-3 cumpărători, apoi dispărea cu lunile din oraşele respective. De aceea, în prezent Nicu Gheorghe are peste 80 de procese pe rol pentru mai multe fapte de înşelăciune. A deschis la Boişoara o televiziune care este lider naţional la amenzi încasate de la CNA, iar din toamna anului trecut finanţează apariţia unei publicaţii de investigaţii prin care Nicu Gheorghe îşi „reglează” diferite poliţe şi interese financiare. În ceea ce priveşte proiectele, Nicu Gheorghe are în plan deschiderea unei fabrici de apă plată în zona de nord a judeţului Vâlcea.
Revenind însă la „prietenia” dintre omul de afaceri Nicu Gheorghe şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), trebuie să spunem că patronul SC Teleloviştea SRL a fost un client fidel în cadrul şedinţelor acestui organism care adeseori l-a „recompensat” cu câte o amendă pentru încălcarea legii. În cei peste doi ani de când a înfiinţat postul de televiziune TV Boişoara, Nicu Gheorghe a fost campionul amenzilor, suma totală ajungând la 2,6 miliarde lei vechi. Nicu Gheorghe a înfiinţat firma în anul 2009 (SC Teleloviştea SRL, Str. Oţelarilor, bl. 65, sc. A, ap. M2 – Sibiu). SC Teleloviştea SRL deţine avizul de retransmisie nr. A 7156/17 noiembrie 2009, Anexa nr. 1 din 17 noiembrie 2009, pentru localitatea Boişoara, judeţul Vâlcea, licenţa audiovizuală nr. TV-C504/16 martie 2010 pentru „Videotext” şi decizia de autorizare nr. 1682.0/22 aprilie 2010. Prima amendă (100 milioane de lei vechi) i-a fost dată lui Nicu Gheorghe de către CNA în ianuarie 2010, la mai puţin de două luni după ce primise licenţa. Astfel, membrii CNA au descoperit că SC Teleloviştea SRL a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a obţine în prealabil acordul CNA cu privire la modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deşi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise. Au urmat alte hotărâri ale CNA: Decizia nr. 371 din 30 martie 2010 (amendă de 200 milioane de lei vechi); Decizia nr. 510 din 11 mai 2010 (amendă de 250 milioane de lei vechi); Decizia nr. 862 din 17 august 2010 (amendă de 250 milioane de lei vechi). În data de 9 noiembrie 2010, CNA a dat o amendă în cuantum de 800 milioane de lei vechi societăţii SC Teleloviştea SRL Boişoara pentru nerespectarea formatului de principiu al serviciului de programe şi structura programelor, aşa cum prevede art. 54 din Legea Audiovizualului nr. 504 din 2002. Însă cea mai mare amendă primită de la CNA de către Nicu Gheorghe a fost în data de 3 martie 2011, atunci când SC Teleloviştea SRL a primit o sancţiune în cuantum de 1 miliarde lei vechi. Astfel, CNA a descoperit că radiodifuzorul a continuat să difuzeze programe audiovizuale fără să fi obţinut acordul Consiliului cu privire la modificarea formatului şi structurii programului aprobate iniţial, aşa cum prevede art. 54 din Legea audiovizualului nr. 504. În 3 mai 2011, în urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor, CNA a hotărât sancţionarea postului cu somaţie publică. Concret, în urma a şapte reclamaţii, CNA a hotărât cu unanimitate de voturi să se facă plângere la Parchetul General împotriva „conservatorului” Nicu Gheorghe şi a firmei sale, SC Teleloviştea SRL.
Nicu Gheorghe şi Ionel Giuran au semănat teroare la Revelionul de la Seaca
Acelaşi Nicu Gheorghe, alături de preşedintele Ionel Giuran şi vreo 30 de ciraci conservatori, a reuşit să strice petrecerea celor 380 de persoane venite să facă Revelionul la Centrul de Expoziţii Seaca, prin comportamentul său huliganic. Fără să aibă vreo vină pentru defectuoasa organizare a revelionului, persoana primarului Ilie Amuzan probabil că a fost târâtă într-un scandal insalubru de către o gaşcă gălăgioasă şi agresivă, formată din membri importanţi ai conducerii organizaţiei PC Vâlcea, în frunte cu Nicu Gheorghe. Firma care s-a ocupat de organizarea revelionului, la Centrul Expoziţional de Convenţii şi Expoziţii de la Călimăneşti, a fost SC Eurohard SRL. Firma este din Drobeta Turnu Severin şi este administrată de un anume Viorel Mirea. Relaţia sa de prietenie cu Mihai Tambura (patronul Presacet SA, firma de salubrizare din Călimăneşti), a ajutat la relaţia contractuală dintre administraţia publică locală şi SC Eurohard SRL. Dar edilul Ilie Amuzan a fost, în seara petrecerii, pus în faţa unei situaţii penibile.
Premeditat sau nu, organizatorii evenimentului au plecat, simţind că în scurt timp va ieşi scandal. Aşa a şi fost. În jurul orei 23.00 înainte de Anul Nou, Ionel Giuran, însoţit de ,,locotenentul” lui, Nicu Gheorghe (client al Poliţiei şi Parchetului), s-au repezit nervoşi la masa unde stătea Ilie Amuzan. Folosind cuvinte suburbane, purtându-se ca doi interlopi, cei doi l-au silit pe primar să plece, pentru a nu risca să… fie bătut. După plecarea lui Amuzan, Nicu Gheorghe şi Ionel Giuran au semănat teroare prin sală şi printre meseni. Mai mult decât atât, ajutat de ciracii săi, Nicu Gheorghe a trecut la torturarea morală a elevilor de la Liceul Economic din Călimăneşti, care veniseră să servească meniul revelionului. Le-a blocat uşa de la ,,bucătăria” improvizată în incinta Centrului, i-a bruscat şi i-a înjurat. Timorate, câteva eleve au început să plângă. Servirea era deja sabotată, pentru că ospătarii nu mai puteau duce mâncarea la mese. Actorul Florin Zamfirescu, invitat la revelion, a asistat la ,spectacolul grotesc care se desfăşura sub privirile sale, până când nu a mai putut răbda şi a intervenit pentru aplanarea conflictului. Numai că Nicu Gheorghe şi ceilalţi membri ai PC au continuat scandalul cu reprezentanţii presei dar şi altor persoane care au dorit să ia parte la petrecerea de la Seaca.