|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

Viceprimarul Cosmin Constantinescu îi creează deservicii de imagine primarului Romeo Rădulescu 

În plină campanie electorală,

Viceprimarul Cosmin Constantinescu îi creează deservicii de imagine primarului Romeo Rădulescu

Tiberiu Pîrnău

Pe imberbul viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Cosmin Constantinescu, îl doare în cot de cultură. Acest ipochimen cu şcoală făcută la barieră îi apreciază doar pe cei asemenea lui: forme fără fond care bat mingea pe stadioane sau dau cu pumnii ca descreieraţii în sacul de box. Activităţi pe care le pot executa şi cimpanzeii! Constantinescu e străin de spiritualitate, băiatul acesta ajuns prin forţa unei întâmplări nefericite pentru râmniceni la conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea nu respectă adevăratele valori culturale ale oraşului. În luna aprilie, la Registratura Primăriei Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat memoriul cadrelor didcatice, elevilor şi părinţilor de la Liceul de Arte “Victor GiuleanuÔÇ£ din municipiu, pe care-l redăm în rândurile următoare. În respectiva adresă sunt menţionate performanţele artistice naţionale si internaţionale, obţinute in toate domeniile, atât cel artistic cât si cel de cultură generală de către elevii Liceului de Artă. De asemenea, sunt amintite concursurile internaţionale de pian la care elevii vâlceni au obţinut întotdeauna rezultate excepţionale.

Aceştia au reprezentat cu cinste oraşul Râmnicu Vâlcea peste hotare! Și la concursul din acest an care se va desfăşura la Paris în perioada 5-6 mai s-au calificat 19 elevi de la unitatea de învăţământ din Râmnicu Vâlcea. În memoriul transmis Primăriei Râmnicu Vâlcea (despre care a fost informat în repetate rânduri viceprimarul Cosmin Constantinescu) se solicita o sponsorizare pentru deplasarea şi cazarea elevilor şi a însoţitorilor lor. Cadrele didactice şi părinţii elevilor s-au gândit să obţină o sumă care să acopere măcar o parte din aceste cheltuieli. Mare a fost dezamăgirea profesorilor, a elevilor şi a părinţilor când au constatat, că viceprimarul Constantinescu nu s-a sinchisit nici măcar să pună această solicitare pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din data de 27 aprilie. Și uite aşa, prin “grija neprecupeţităÔÇ£ a viceprimarului, Romeo Rădulescu a mai pierdut câteva zeci de voturi!

Unde se duce taxa de cultură şi sport?

Primăria Râmnicu Vâlcea încasează anual de la toate firmele din municipiu o taxă de cultură şi sport. Din acest fond ar fi putut să fie sponsorizaţi elevii merituoşi de la Liceul de Artă “Victor GiuleanuÔÇ£. Nu s-a întâmplat acest lucru, însă Primăria Râmnicu Vâlcea virează anual miliarde de lei în conturile unei echipe de fotbal fără rezultate. Și alte activităţi de genul acesta sunt sponsorizate de primărie. Cultura este lăsată la diverse! A, ba da, li se mai aruncă din când în când nişte firfirei unor moşulici pentru o aşa-zisă revistă culturală a Râmnicului, în fond o fiţuică cu tiraj limitat, pe care nu o citeşte nimeni. 

Memoriul cadrele didactice, elevilor şi părinţilor de la Liceul de Artă “Victor GiuleanuÔÇ£

Sistemul de învăţământ artistic din Rm.Vâlcea va împlini în curând 55 de ani. Componentă a liceelor filierei vocaţionale, această instituţie reprezintă o alternativă educaţională ce face posibilă dezvoltarea personalităţii artistice a elevilor, având specializările muzică si arte plastice, pe trei cicluri de învăţământ (primar, gimnazial şi liceal).
De-a lungul timpului, oferta educaţiei artistice adusă de şcoala noastră comunităţii locale şi judeţene a reprezentat nu numai o alternativă educaţională de instruire şi formare prin artă a unei largi categorii de elevi ci şi realizarea de performanţe artistice naţionale si internaţionale, obţinute in toate domeniile , atât cel artistic cât si cel de cultură generală. Meritoriu este că absolvenţii şcolii noastre s-au realizat în majoritate în domeniul muzicii şi al artelor plastice dar şi în alte specialităţi , unele înrudite cu aceasta , altele total deosebite şi acesta, datorită faptului că au avut o solidă pregătire de cultură generală.

Pentru fiecare nivel de şcolarizare şcoala dispune de întregul material curricular, de bază materială adecvată: sală studio, cabinete individuale pentru predarea orelor de instrument şi canto, săli de clasă destinate învăţământului de cultură generală, ateliere de creaţie si spatii expoziţionale care oferă condiţiile optime pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ, de experienţa cadrelor didactice recunoscute pe plan naţional si internaţional , care realizează un învăţământ artistic şi de cultură generală de calitate, de personal didactic tânăr, cu motivaţii puternic afective. Calitatea învăţământului vâlcean s-a făcut remarcată şi pe plan internaţional prin concerte în Franţa, Germania , Italia, Austria, şi studenţi in Anglia, Spania , Franţa . De asemenea şcoala noastră este in parteneriat cu diferite instituţii din comunitatea locală , cu instituţii de cultură din ţară şi din străinătate
Tinerii artişti reprezintă modele pentru societate şi influenţează, educă publicul în săli de spectacol, în săli de expoziţii, în diverse concerte, recitaluri, manifestări diverse, în mass media. Ei fac educaţie autentică.
Tinerii artişti români formaţi în Liceul de Artă din Rm.Vâlcea, pot pleca în lumea largă, iar acum, nu ca odinioară, revin cu laurii aprecierii internaţionale, cu experienţa schimbului de valori realizat continuu. Liceul de artă este centru, focar de cultură, de selecţie, performanţă şi formare aptitudinală.

Concursurile internaţionale de pian care se desfăşoară în Franţa, se află printre preferatele competiţii la care elevii pianişti de la noi din şcoală participă cu drag, şi de la care se întorc cu rezultate remarcabile.
Pentru finala acestui prestigios concurs care se va desfăşura la Paris la începutul lunii mai a acestui an, s-au calificat următorii elevi: Elena Dicu, Andrei Voinescu, Răzvan Bărbulescu, Mihnea Pîrnău Marinescu, Alessia Georgescu, Elena Panait, Delia Păunescu, Elena Tismănaru, Lucian Statie, Elia Muscalu, Gheorghe Iordănescu, Robert Bărbulescu, Ramona Dumitru, Alexandra Cazacu, Alexandra Rădulescu, Denis Rizea, Adela Macrea, Ligia Tomescu, Alexandru Dinuţ.

Profesorii care îndrumă copiii sunt: Doina Olteţeanu, Cristiana Lazăr, Liliana Bărbuş şi Raluca Bogdan.
Pentru a putea participa şi în acest an la finala concursului de la Paris, solicităm o sponsorizare pentru deplasarea şi cazarea elevilor noştri şi a însoţitorilor lor.ÔÇ£

Leave a Response