În Popeşti primarul ales nu a putut depune jurământul
Din cauza unor aleşi locali iresponsabili
În Popeşti primarul ales nu a putut depune jurământul
Nicu Trandafir
Alin Popescu, fostul primar din Popeşti a dovedit încă o dată că a fost sancţionat pe bună dreptate de un electorat care s-a săturat de chiulangii. Ședinţa de constituire a consiliului local din Popeşti s-a desfăşurat marţi, 26 iulie, în absenţa a 6 consilierii aleşi. Din această cauză consiliul local nu a putut fi constituit ( legea prevede prezenţa a minim două treimi din membrii consiliului în cazul comunei Popeşti a minim 9 consilieri ) şi nici Constantin Șerban nu a putut depune jurământul. Culmea este că şedinţa putea avea loc chiar şi în absenţa celor 4 consilieri PSD conduşi de imberbul şi impertinentul Alin Popescu dacă prezenţi ar fi fost cei doi aleşi ai PNL. Se pare că aceştia nu s-au prezentat la şedinţă ca urmare a unui ordin al avocatului Victor Stănculescu. Prefectul Mircea Nadolu cel care a venit la Popeşti pentru a conduce şedinţa de constituire a noului consiliu local a declarat că nu va mai participa la a doua şi eventual a treia şedinţă : “ Nu pot să vin dar chiar dacă aş putea nu vreau să mai vin. Dacă ei nu mă respectă nu îi respect nici eu !” a declarat Mircea Nadolu. Declaraţia prefectului spune multe.
Prezenţi în număr mare cetăţeni ai comunei şi-au exprimat indignarea faţă de consilierii chiulangii şi au povestit jurnaliştilor prezenţă că fostul primar Alin Popescu sustrage noapte de noapte acte din sediul primăriei pe care le transportă acasă. Iresponsabil Alin Popescu a afirmat recent în compania mai multor martori, dintre care unul jurnalist la o publicaţie vâlceană, că “ am lăsat o gaură de 25 miliarde în primărie”!
Noul primar ales în 10 iunie , Constantin Șerban, ne-a declarat : “ Pot înţelege aceste jocuri politice dar nu pot fi de acord cu ele în condiţiile în care comuna are probleme importante iar consilierii aleşi ştiu foarte bine că nu fac decât să mă întârzie în aplicarea programului meu, adică în rezolvarea acestor probleme din care cea mai importantă este cea a alimentării cu apă potabilă. Pot rezolva rapid această problemă ca şi altele dar nu am ce face. Sper ca la a doua şedinţă consilierii să poată depune jurământul pentru a putea face şi eu acest lucru. Mai sper să înţeleagă că este bine să aleagă viceprimar un om care poate face echipă cu mine şi care poate să mă ajute în rezolvarea problemelor din comună. Cred că înţelepciunea şi responsabilitatea consilierilor PNL, PRM şi independent să îşi spună cuvântul.”
Ca şi alţi jurnalişti prezenţi am remarcat delăsarea totală a fostei administraţii locale care a fost remarcată şi de prefect : “ Iar nu e lumină în Căminul Cultural ? ! a întrebat prefectul. Fântâna arteziană construită de Șerban în faţa primărie nu a funcţionat niciodată în ultimii patru ani din cauza lui Alin Popescu. Căminul Cultural a fost devastat, se află în stare proată, mâncat de igrasie iar o parte din căile de acces au fost zidite pe jumătate ( conform unei lipse totale de logică). Cetăţenii din comună nu pot beneficia de alimentarea cu apă. Nemulţumiri sunt multe şi evidente. Mai mulţi locuitorii ne-au rugat să-i transmitem primarului ales : “ Să elimine trântorii din primărie “ şi să “ Fie prezent ca altădată la birou în timpul zilei pentru a putea veni şi noi să ne spunem problemele.!”