USL a luat partea leului în cadrul conducerii firmelor subordonate Primăriei Râmnicului
USL a luat partea leului în cadrul conducerii firmelor subordonate Primăriei Râmnicului
Săptămâna trecută, noua majoritate USL formată la nivelul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea şi-a arătat pentru prima dată “muşchii”, odată cu desemnarea reprezentanţilor în adunările generale ale acţionarilor şi în consiliile de administraţie la firmele sau instituţile din subordine. Astfel, în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Pieţe Prest au fost aleşi următorii consilieri: Adrian Panduraşu (PNL), Gheorghe Mihăilescu (PSD), Liviu Boban (PNL), Valeriu Amza (PSD) şi Ionuţ Nuică (UNPR). Doi consilieri locali – Cosmin Constantinescu (PDL) şi Maria Preda (PP-DD) – nu au strâns destule voturi pentru a fi desemnaţi membri în AGA la SC Pieţe Prest SA.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au luat în discuţie Raportul Direcţiei de Evidenţă, Patrimoniu, Cadastru şi Servicii Publice, care propunea desemnarea a cinci reprezentanţi ai Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC ETA SA. Până la data şedinţei Consiliului Municipal, municipiul era reprezentat în AGA de la ETA SA de Eduard Vârlan, Maria Costea, Ilie Amza, Gheorghe Mojoiu şi Constantin Muşat. Consiliul Local a hotărât eliberarea din funcţia de reprezentanţi ai municipiului Râmnicu Vâlcea în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SC Pieţe Prest SA a celor cinci consilieri locali menţionaţi şi desemnarea altor cinci consilieri locali care să-i înlocuiască în funcţia de reprezentanţi ai municipiului. USL a propus patru reprezentanţi: Vasile Cocoş (PSD), Ion Gherghinaru (PSD), Bogdan Pruteanu (PNL) şi Adrian Panduraşu (PNL), iar PDL l-a propus pe Mihai Persu ca reprezentant în AGA la SC ETA SA. Cei cinci consilieri propuşi au fost votaţi de consilierii locali ca membri în AGA de la societatea ETA SA din partea municipiului.
Motivaţia schimbării componenţei Consiliului Local a fost menţinută pentru toate propunerile de desemnare a unor membri ai Consiliului Local ca reprezentanţi ai municipiului Râmnicu Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor la diferitele societăţi din subordinea Primăriei Râmnicului. În urma fuziunii dintre SC Acvarim SA şi SC Apavil SA, Consiliul Local a aprobat desemnarea lui Filip Teodosie ca reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a noului operator rezultat în urma fuziunii, Apavil SA. La încheierea mandatului de consilier, în luna aprilie 2012, acesta a fost înlocuit de consilierul Ștefan Neacşu. Singura propunere venită din partea Consiliului Local a făcut-o consilierul liberal Adrian Panduraşu, care l-a propus ca reprezentant al municipiului în AGA la SC Apavil SA pe liberalul Eduard Vârlan. Motivaţia propunerii s-a bazat pe experienţa lui Eduard Vârlan în Consiliul Local, acesta participând la proiectul de fuziune dintre cele două societăţi. Consilierii locali au votat propunerea lui Adrian Panduraşu.