|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Jucătoarele de handbal Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic, desemnate cele mai bune sportive în Vâlcea 

Jucătoarele de handbal Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic, desemnate cele mai bune sportive în Vâlcea

Câştigătoare ale Campionatului European din Serbia cu naţionala Muntenegrului, Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic adună premii pe bandă rulantă în această perioadă, inclusiv din România. Cele două handbaliste au fost desemnate recent cele mai bune sportive ale anului în judeţul Vâlcea, premiile fiind ridicate în lipsă de preşedintele clubului, Petre Berbecaru. “Chiar dacă au luat aurul cu Muntenegru, ele sunt legitimate la Oltchim şi au reprezentat şi clubul. Bulatovic şi Jovanovic sunt şi vicecampioane olimpice, iar ultima a jucat şi semifinală de Champions League cu Oltchim în primăvară. Ele au cele mai bune rezultate din judeţul Vâlcea în acest an, iar premiile sunt meritate”, a declarat Berbecaru. Titlul de cel mai bun antrenor al anului a revenit tot în sânul campioanei României la handbal, lui Jakob Vestergaard, neînvins pe banca Oltchimului de când a preluat echipa. Cele două muntenegrence, dar şi celelalte componente ale echipei se vor reuni pe 4 ianuarie. În lot nu se va mai regăsi însă Ekaterina Vetkova, împrumutată de Oltchim la formaţia rusă Astrakhan. “Vetkova îşi doreşte să joace, iar la Oltchim era mai greu pentru ea în condiţiile în care le avem pe Manea şi Stanca. Din păcate, din cauza regulamentului din campionat, care prevede folosirea a maximum cinci straniere, ea nu prindea jocuri nici în Liga Naţională. Vetkova redevine jucătoarea Oltchimului din vară”, a anunţat Berbecaru, care speră ca din ianaurie la echipă să revină şi franţuzoaica Amandine Leynaud.

Defensiva este arma numărul unu a României la Campionatul European de handbal feminin din Serbia. Lângă Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu sau Cristina Neagu, selecţionerul Gheorghe Tadici a făcut şi un implant, Crina Pintea. Handbalista de la Zalău, una din revelaţiile naţionalei la turneul final, are o ascensiune fulminantă în condiţiile în care s-a apucat de acest sport abia la 16 ani, în 2006, exact în anul în care Neagu & Co urcau pe podium la Mondialul de junioare din Canada. Iar povestea primilor paşi este cel puţin surprinzătoare. Crina Pintea, o elevă din clasa a zecea la o şcoală din Bacău, a decis să-i trimită o scrisoare direct lui Gheorghe Tadici, un antrenor în mare vogă la vremea respectivă în condiţiile în care venea după argintul mondial de la St. Petersburg şi era proaspăt instalat pe banca Oltchimului. “M-am hotărât să fac handbal şi am horărât cu profesorul de sport să iau legătura cu Gheorghe Tadici. Pentru că nu aveam altă soluţie i-am trimis o scrisoare, iar dânsul a acceptat să mă cunoască. Acest lucru s-a întâmplat înaintea unui meci la Roman”, a dezvăluit Crina Pintea. Selecţionerul a istorisit şi cum a decurs prima întânire: “Am dat mâna cu ea, m-am uitat la glezne şi am văzut că are calităţi. Știam că în zona Moldovei în general fetele sunt recrutate la canotaj, astfel că prima întrebare pe care i-am adresat-o a fost dacă a încercat şi acest sport. Dacă ar fi fost respinsă ar fi fost ceva în neregulă. Nu a fost însă cazul şi am luat-o cu mine la Vâlcea în 2006”. Pentru Crina Pintea au urmat apoi sute de ore de atletism şi antrenamente de individualizare.

Totul începea de la zero, la o vârstă la care foarte multe junioare bat la porţile promovării în Liga Naţională de senioare. “Nu mă gândeam că va fi la Campionatul European peste şase ani, ci doar că va ajunge o handbalistă bună pentru echipa de club. Analizând din punct de vedere somatic, am ajuns la concluzia că poate fi un apărător bun”, a afirmat Tadici. Progresul handbalistei a fost însă peste aşteptări, iar băcăuanca a ajuns şase ani mai târziu titulară în echipa naţională pe faza de apărare şi să fie asemănată cu celebra rusoaică Elena Polenova, datorită fizicului peste media obişnuită a handbalistelor din România. “Au fost oameni care mi-au spus că sunt Polenova de România. Ea a fost o handbalistă foarte bună şi poate fi un model de urmat şi pentru mine”, a spus Pintea. Jucătoarea echipei HC Zalău nu are încă toată tehnica pusă la punct, dar Tadici susţine că nu va mai trece mult până când se va spune că pivotul este o handbalistă completă. “Cu fiecare zi în plus, Crina Pintea îşi dezvoltă ştiinţa jocului şi tehnica şi cred că nu mai are mult până va deveni o handbalistă de ambele faze. Are calităţi care o recomandă şi pentru linia de 9 metri. Până să o specializăm pentru postul de pivot, ea a evoluat şi în acest compartiment. Are mână pentru inter şi face transformarea în al doilea pivot”, a concluzionat Tadici. Indiferent de evoluţia ulterioară, Crina Pintea este deja un pariu câştigat, având în vedere saltul făcut în numai şase ani.

Un tânăr născut în Râmnicu Vâlcea s-a transferat… la echipa de fotbal Manchester City

Este oficial. Vlad Nicolae Marin este jucătorul lui City. Tânărul mijlocaş de bandă stângă român a declanşat un scandal uriaş între Lazio şi gruparea engleză, în vară, când i-a acuzat pe cetăţeni de furt. Concret, mutarea s-ar fi efectuat în condiţii dubioase, astfel că oficialii lui Lazio au ameninţat cu represalii: considerat unul dintre cei mai valoroşi tineri de la Lazio, românul a fugit din cantonament şi a plecat în Anglia, se pare la sugestia impresarilor. Lucrurile s-au calmat, recent, când oficialii de pe Etihad şi-au recunoscut vina şi au acceptat să plătească o compensaţie de 400.000 de lire pentru românul de 17 ani. În condiţiile actuale, odată contractul lui Marin fiind ratificat, acesta poate evolua pentru echipa de rezerve a lui City, anunţă dailymail. Odată ce va obţine permisul de muncă – englezii estimează că această procedură nu va dura mai mult de o săptămână – românul va fi eligibil şi pentru prima echipă, în măsura în care Mancini va considera că merită să fie convocat. Născut la 15 mai 1995, la Râmnicu Vâlcea, românul evolua pentru echipa Primavera a clubului lazial şi îl impresionase şi pe antrenorul formaţiei de seniori, Vladimir Petkovici.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal îşi reia activitatea în 21 ianuarie 2013

Pentru că întrecerile fotbalistice la nivelul judeţului Vâlcea s-au încheiat, Asociaţia Judeţeană de Fotbal a intrat de vineri, 14 decembrie, în vacanţă. Oficialii fotbalului vâlcean revin la muncă după Sărbătorile de Iarnă, mai precis în data de 21 ianuarie. Tot din acea zi vor fi aşteptaţi oficialii echipelor de fotbal din judeţ pentru viza carnetelor de legitimare a jucătorilor pe 2013 şi pentru noi legitimări, în cazul jucătorilor liberi de contract. Potrivit celor stabilite de Federaţia Română de fotbal, transferurile se pot face începând cu data de 28 ianuarie şi se vor încheia cu 48 de ore înainte de reluarea campionatului la Liga a 4-a şi a 5-a. De asemenea, cu câteva zile înainte de reluarea campionatului Ligii a 4-a şi a 5-a va avea loc Adunarea Generală Ordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Ședinţa ar urma să aibă loc pe 22 februarie 2013.

Leave a Response