|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

Noul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, promite să urgenteze procedurile de privatizare a OLTCHIM 

Noul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, promite să urgenteze procedurile de privatizare a OLTCHIM

Imediat după preluarea conducerii Ministerului Economiei, Varujan Vosganian a anunţat că procedura de privatizare a societăţii OLTCHIM va fi reluată în maxim trei luni, procedură care va începe printr-o campanie de promovare a combinatului chimic vâlcean în mediile investiţionale interne şi străine. Ministrul Varujan Vosganian a asigurat, după ce a preluat mandatul de la fostul ministru Daniel Chiţoiu, că nu sunt probleme cu salariile pe anul acesta pentru angajaţii de la SC Oltchim SA. “Am avut chiar sâmbătă o întâlnire cu conducerea SC Oltchim SA şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Vom încheia un protocol care să permită continuarea alimentării cu energie electrică a societăţii.

De asemenea, am primit asigurări că şi chestiunea salariilor va fi rezolvată. Ea va rămâne nerezolvată pentru luna ianuarie, dar vom vedea dacă salariile pot fi plătite din resurse proprii sau trebuie să mobilizăm resurse ale statului. Trebuie să avem la nivelul consultanţei de privatizare a SC Oltchim SA o expertiză de aşa natură încât să evităm pe viitor improvizaţii şi imposturi ca acelea cu care ne-am lovit la tentativa prealabilă de privatizare”, a declarat noul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Marţi, 18 decembrie 2012, s-a desfăşurat o importantă şedinţă a Consiliului de Administraţie de la SC Oltchim SA, prilej cu care s-a luat act de demisia lui Rodin Traicu din calitatea de administrator şi preşedinte al consiliului de administraţie, începând cu data de 19 decembrie 2012. Rodin Traicu a demisionat din motive de incompatibilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

De asemenea, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a luat act de cererea de demisie a lui Adrian Radu din calitatea de administrator, din motive personale. În fine, mai precizăm că tot consiliul de administraţie a aprobat numirea în funcţia de director general adjunct de la SC Oltchim SA a lui Mihail Tălpăşanu. “Având în vedere modificările de strategie a conducerii SC Oltchim SA ce au avut drept consecinţă şi reproiectarea sistemului organizatoric prin reorganizare procesuală şi structurală, în data de 14 decembrie 2012, consiliul de administraţie a aprobat o nouă organigramă a societăţii. Numirea lui Mihail Tălpăşanu în această funcţie a survenit ca urmare a modificărilor operate în structura organizatorică, respectiv desfiinţarea postului de director general adjunct Mentenanţă şi Producţie, deţinut anterior de acesta, şi înfiinţarea postului de director general adjunct”, a subliniat Mihai Bălan, directorul general al SC Oltchim SA. În urmă cu două luni, Mihail Tălpăşanu a fost numit în funcţia director general adjunct Mentenanţă şi Producţie de la SC Oltchim SA.

Despre acesta putem spune că a absolvit Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din Iaşi, iar în ultimii 12 ani a fost şeful Serviciului Programare Urmărire Producţie – Dispecerat din cadrul combinatului chimic vâlcean. Printre atribuţiunile avute în ultimii ani de Mihail Tălpăşanu enumerăm doar câteva: responsabil cu managementul siguranţei în SC Oltchim SA; membru în Consiliul Tehnico-Economic; responsabilul Comisiei inventariere stocuri lunare de materii prime şi produse finite; responsabilul formaţiei de intervenţie în situaţii de urgenţă ape-gaze lichefiate (propilenă, clor, etilenoxid şi clorură de vinil); membru în Comitetul de sănătate şi securitate în muncă la nivel de SC Oltchim SA; membru în Comisia de recepţie obiective de investiţii şi lucrări de revizie generală; responsabil în domeniul managementului securităţii la nivel de societate; membru în Comisia de casare a obiectivelor de inventar; membru colectivului cu atribuţiuni în domeniul apărării împotriva incendiilor; responsabil cu constituirea comisiilor de inventariere a stocurilor de produse finite şi materii prime lunare; şef colectiv cu responsabilităţi pe clor; membru colectivului pentru aplicarea prevederilor legale referitoare produsele şi tehnologiile cu dublă utilizare şi a produselor strategice; membru în Comisia de monitorizare, coordonare şi îndrumare metodologică pentru dezvoltarea sistemului de control managerial; membru în Comitetul de lucru “Sistem Integrat Calitate-Mediu”.

Leave a Response