Ion Cîlea îl face PRAF pe Cristian Buican!
Drept la replică: PREA GREU DE ÎNŢELES ACŢIUNILE JUDICIARE PENTRU DEPUTATUL CRISTIAN BUICAN
În cursul săptămânii trecute, deputatul Cristian Buican, a dat publicităţii un comunicat de presă prin care mă acuză „public” că, în calitatea mea de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară APA, pun în pericol implementarea proiectului european „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea” şi că, din vina mea exclusivă, se vor pierde cele 100 milioane euro fonduri europene. Acuzaţia domniei sale porneşte de la faptul că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea a depus plângere în instanţă împotriva unei hotărâri abuzive luată de o parte interesată a membrilor AGA, cu încălcarea gravă a legilor în vigoare şi a hotărârilor adoptate de Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local Rm.Vâlcea, precum şi a Statutului care stă la baza înfiinţării ADI APA menit să protejeze în egală măsură pe toţi acţionarii acesteia. Mai pe româneşte spus, acel grup interesat de membri a încercat să de un „mic puci” şi să pună mâna pe conducerea Asociaţiei. Nu este o stratagemă inedită şi nici singulară, astfel de tentative de a subordona fiefului liberal unităţi şi instituţii publice descentralizate fiind, după cum se ştie, la ordinea zilei.
Deputatul Buican ignoră faptul că ADI Apa s-a constituit în scopul expres al gestionării comune de către toţi cei 64 de membri care reprezintă unităţile administrativ-teritoriale ce au aderat la asociere în vederea realizării laolaltă a unor proiecte investiţionale destinate înfiinţării, extinderii şi dezvoltării sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile din judeţ. Cu aceeaşi superficialitate (sau interes politic?) ignoră şi faptul că cele două entităţi, respectiv Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local Rm.Vâlcea sunt autorităţi publice tutelare care exercită toate drepturile ce decurg din calitatea lor de acţionari ai SC APAVIL Vâlcea şi că nicio decizie nu poate fi luată de către vreun reprezentant în afara hotărârilor adoptate, aşa cum s-a întâmplat în cazul ce face obiectul acţiunii din instanţă.
Toate aceste normative sunt greu de priceput de către un ins specializat doar în cele 4 operaţiuni aritmetice predate la şcoală în clasele primare. Domnul deputat încearcă să-şi acopere aceste deficienţe de înţelegere, precizând în comunicatul său că a apelat la „jurişti” care i-ar fi spus că acţiunea din instanţă „este neîntemeiată, că nu este făcută de o persoană care să aibă calitate procesuală activă” ş.a.m.d. Sper că printre juriştii consultaţi nu s-a numărat şi avocatul aflat într-un grav conflict de interese pe care, deocamdată, Agenţia Naţională de Integritate nu l-a depistat, dar nici timpul nu este trecut. În acest caz, starea de „tardivitate” nu va funcţiona, după cum nu funcţionează nici în cazul acţiunii judiciare contestată de către domnul deputat profesor de aritmetică „elementară” Cristian Buican …
Cât priveşte ultimul său comunicat de presă, acesta nu face decât să confirme „bogata” activitate a parlamentarului pe acelaşi teren bătătorit şi anume plăcerea obsesivă de a acuza şi împroşca cu noroi, domeniu în care a devenit campion, mai ales când îi „pică pata” pe subsemnatul.
Dr.ing. ION CÎLEA
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea
avocatul aflat in conflict grav de interese a uitat sa isi declare cuantumul veniturilor, domnul calea nu a vazut? cititi declaratia lui de avere si veti vedea cu nu are trecuta valoarea veniturilor, conform legii 176 art.29(1) Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în
termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia
întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau
declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se
sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Agenţia poate declanşa din
oficiu procedura de evaluare.
(2) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 6 de către persoanele
responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie
contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeaşi
sancţiune se aplică şi conducătorului entităţii respective, dacă acesta nu
îndeplineşte obligaţiile prevăzute de prezenta lege.