|marți, noiembrie 26, 2024
  • Follow Us!

Simpozion Ştiinţific Naţional, organizat excelent de Andra Bică, director al Casei Corpului Didactic Vâlcea 

andra-bica-16112013

      Sâmbătă, 25 ianuarie 2014 a avut loc la Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea prima ediție a Simpozionului Ştiinţific Naţional “Invitaţie la regândirea educaţiei – dialog profesional pentru optimizarea unor practici educaţionale” organizat de către Casa Corpului Didactic Vâlcea și Universitatea din Piteşti prin Institutul de Formare şi Performanţă Muntenia și coordonat de către directorul Casei Corpului Didactic Vâlcea, doamna Andra Bică. Învitații speciali ai acestui simpozion au fost domnul Ing. Dr. Ion Câlea, președintele Consiliului Județean Vâlcea, doamna Prof.univ.dr.ing.Mărioara ABRUDEANU, Prorector Universitatea din Piteşti, domnul Prof.univ.dr. Sebastian PIRLAC, Prorector Universitatea din Piteşti, doamna Conf. Univ. Dr. Mihaela-Gabriela Neacșu, director al Institutului de Formare şi Performanţă Muntenia, domnul Prof. Ion Vlădescu, inspector școlar general adjunct al I.Ș.J. Vâlcea,profesori universitari,  inspectori școlari și directori ai unităților școlare din județul Vâlcea.

Acest simpozion aflat la prima ediție s-a bucurat de asemenea de prezenta unui număr impresionant de cadre didactice din județele Vâlcea, Olt, Dolj și Argeș, precum și de participarea  elevilor clasei a IX-a C de la Colegiul Național Alexandru Lahovari.

Participanţii la simpozion au pregătit un eseu liber pe tematică, care s-a finalizat cu maxim 3 întrebări sau teme de reflecţie pe care autorul le-a propune spre analiză/dezbatere/ soluţionare. Participanţii au primi o mapă cu CD-ul simpozionului cu ISBN, agenda simpozionului şi diploma de participare.

De asemenea o premieră în învățământul vâlcean simpozionul s-a desfăsurat pe parcursul a 5 ore, perioadă în care au avut loc diferite activități: alocuțiuni, discuții în plen, dezbateri pe ateliere de lucru. Lucrul pe ateliere a vizat soluţionarea/analiza/dezbaterea întrebărilor şi a temelor de reflecţie formulate de participanţi la finalul eseurilor. Atelierele de lucru au vizat următoarele domenii: educaţie timpurie, limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe ale naturii, om şi societate, tehnologii, arte, sport, consiliere şi orientare şi au fost coordonate atât de către profesori universitari, cât şi de către cadre didactice din mediul preuniversitar.

Doamna director Andra Bică: „ Mă bucur că acest simpozion a avut impactul pe care ni l-am dorit în rândul cadrelor didactice. A fost un succes real, mesajele de mulțumire și felicitare  demonstrându-mi acest lucru. Am reușit să organizăm o activitate de înaltă calitate profesională și pentru acest lucru doresc să le mulțumesc colegilor mei de la CCD și IȘJ Vâlcea.”

Leave a Response