Dan Faur, patronul societăţii Acomin Deva, va intra în atenția DNA!
Domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa, pus sub sechestru?! Dan Faur, patronul societăţii Acomin Deva, va intra în atenția DNA!
Domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa a fost pus sub sechestru în urma unei hotărâri judecătoreşti. Toate veniturile obţinute din exploatarea pârtiei din judeţul Vâlcea ajung la constructorul care are de recuperat de la stat 8 milioane de euro, fără TVA. Guvernul nu a mai decontat un leu pentru finalizarea investiţiei de mai bine de doi ani. Valoarea totală a proiectului este de 35 milioane euro, inclusiv TVA, iar lucrările pentru construcţia pârtiei au demarat în perioada când Ministerul Dezvoltării a fost condus de Elena Udrea. Imediat după schimbarea ministrului, pentru pârtie nu s-a mai alocat un leu deşi lucrările au fost executate în proporţie de 92 %, iar constructorul mai trebuie să ridice doar o parcare la baza pârtiei. Pentru a-şi recupera banii, firma Acomin Deva a dat în judecată beneficiarul lucrării, respectiv primăria Voineasa, şi a câştigat până acum toate procesele. “Există o hotărâre judecătorească de executare silită, constructorul a vrut să-şi recupereze banii şi a pus sechestru pe domeniul schiabil. Toate sumele încasate din exploatarea pârtiei rămân la Acomin. De la începutul sezonului de schi până săptămâna trecută, s-au încasat peste 24 de miliarde de lei vechi”, declară Gheorghe Stanciu, primarul localităţii Voineasa. Potrivit edilului, firma care a construit pârtia de schi percepe şi penalităţi de întârziere. Până acum, firma a calculat penalităţi de 1,3 milioane lei. Constructorul pârtiei a ajuns într-o situaţie limită după ce s-a împrumutat la bănci pentru a finaliza rapid lucrarea. Pentru că nu a mai fost plătită, societatea Acomin Deva a ajuns în pragul falimentului. “Imediat ce vom primi banii, vom debloca conturile. Am făcut lucrarea cu bani de la bănci, din companie super eligibilă am ajuns într-o situaţie limită. Băncile s-au mirat că am rezistat până acum în condiţiile în care n-am primit bani de doi ani. Cine a muncit a păgubit, cine nu, trăieşte bine. Dezamăgirea e mare, mi-e greu să înţeleg ce se întâmplă, mai ales că vorbim de un proiect de succes”, comentează Dan Faur, patronul societăţii Acomin Deva.
Guvernul nu are bani pentru Transalpina Ski Resort
Autorităţile locale au fost informate că nu vor primi bani nici în acest an pentru finalizarea investiţiei şi decontarea lucrărilor executate. “Faţă de anul trecut, în acest sezon am avut încasări duble. Din păcate, Guvernul n-a mai alocat un leu de peste doi ani, sunt lucrări facturate, dar nedecontate din lipsă de lichidităţi. Eu înţeleg că nu sunt bani, dar să nu ne dea şi nouă un leu? Voineasa e localitatea cu cele mai mari arierate din ţară ca urmare a acestei investiţii. De la Bucureşti ni s-a cerut o situaţie, dar domnul ministru Liviu Dragnea nu ne-a dat şi fonduri. Cred că e o chestiune de rea-intenţie”, mai spune primarul staţiunii Voineasa. Supărat din cauza situaţiei, primarul a făcut scandal la CJ Vâlcea. Pentru a scăpa de gura alesului local, preşedintele CJ Vâlcea a repartizat comunei Voineasa 100.000 de lei. Transalpina Ski Resort este unul din puţinele domenii din România unde se poate schia până în luna mai. Aproximativ 50.000 de turişti au schiat pe pârtia din Vâlcea în acest sezon.
Sursa: adevarul.ro
NR – Titlul ne aparține