Şpârle şi şopârle, 17.11.2014
• Analizând rezultate prezentate de BEC pentru ora 13, pe trei indicatori (prezenţă la vot, votul pe listele suplimentare şi votul cu urna mobilă), rezultă că una dintre cele mai mari creşteri (în raport cu turul I) la votul cu urna mobilă este în… judeţul Vâlcea (7,5%). Poate se sesizează cineva de la BEJ Vâlcea şi studiază cazul!
• În urma scandalului care a izbucnit la un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea va lua primele măsuri dure. Astfel, în perioada imediat următoare, va fi trimisă o comisie de control care va verifica la faţa locului toate aspectele sesizate de tinerii din centrul de plasament, iar dacă se va ajunge la concluzia că există abuzuri sau alte fapte la limita penalului, se va lua decizia de DESFIINŢARE a centrului în cauză. Copiii din respectiva unitate vor fi reintegraţi în centre de tip rezidenţial sau daţi în plasament familial, iar angajaţii vor fi redistribuiţi către alte unităţi din cadrul DGASPC Vâlcea.
• Chiar în termenul prevăzut de ordonanţa migraţiei politice nr. 55/2014, Alianţa PSD-UNPR-PC a mai pierdut doi consilieri locali la Călimăneşti, unde primar este PDL-istul Florinel Constantinescu. Cei doi consilieri locali care au ales să fie independenţi sunt Mircea Stănculescu (fost preşedinte al UNPR Călimăneşti) şi Constantin Boriceanu (fost membru al PC Călimăneşti). Mircea Stănculescu a intrat în anul 2012 în UNPR (pe filieră fiind adus de fostul primar Mircia Gutău), în urma demisiei din PC survenită după un scandal monstru între membrii conducerii conservatorilor. Cât îl priveşte pe Constantin Boriceanu, putem spune că acesta figurează în scriptele de la Primăria Călimăneşti cu profesia de bază de… instructor auto.
• Potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central la ora 17,30 (pentru ora de referinţă 16), Vâlcea era pe locul trei în topul judeţelor din ţară cu cea mai ridicată prezenţă la vot la alegerile prezidenţiale – 48,65%, după judeţele Ilfov şi Olt. În ceea ce priveşte structura votanţilor, 45,58% proveneau din mediul urban (locul 9 la nivel naţional), în timp ce 51,59% proveneau din mediul rural (locul 7 pe ţară).