Cardiolog din Vâlcea, supărat că a fost deranjat de o bolnavă în timp ce era de gardă. Ce-i transmite soţul pacientei într-o scrisoare deschisă
Bolnava a ajuns fost trimisă de la UPU la medicul cardiolog de gardă.
Bolnavă de inimă, tratată cu sictir de un medic specialist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea.
Potrivit site-ului adevarul.ro, deşi era de gardă, cardiologul i-a reproşat pacientei, o educatoare pensionară, că a îndrăznit să îl deranjeze la patru dimineaţa. Soţul femeii a evitat să facă scandal în spital, dar, într-o scrisoare deschisă, o întreabă pe doctoriţă de ce s-a supărat.
Discret, soţul bolnavei, un profesor pensionar dintr-o localitate de lângă Horezu, nu dă numele doctoriţei de gardă şi nici nu foloseşte vreun cuvânt jignitor la adresa acesteia. Pensionarul povesteşte pe larg, în scrisoarea deschisă trimisă ziarului “Curierul de Râmnic”, despre “tratamentul” aplicat soţiei sale de medicul de la Cardiologie aflat de gardă în noaptea de 14/15 ianuarie 2015.
“V-aţi supărat, doamnă doctoriţă? De ce v-aţi supărat? Aţi fost deranjată de o pacientă speriată de moarte, la ora aproape 4.00 A.M., când eraţi de gardă la secţia Spitalului de Urgenţă din Ramnicu Vâlcea, miercuri spre joi (14 spre 15 ianuarie 2015)? Aţi întrebat-o dacă are medic de familie şi i-aţi reproşat că trebuia să meargă la el şi că de ce v-a deranjat pe dumneavoastră la o aşa oră. N-aţi lăsat-o să spună nimic. Nu i-aţi dat nicio şansă să vă poată explica de ce a venit la dumneavoastră”, scrie Constantin Stoica, soţul bolnavei. Doar o perfuzie la spitalul din Horezu Pacienta este înregistrată ca bolnav cronic, însă medicul de familie i-a recomandat să consulte un specialist întrucât starea de sănătate I s-a agravat în ultima perioadă. Înainte de a merge la Urgenţe, la spitalul din Râmnicu Vâlcea, fosta educatoare a trecut şi prin spitalul din Horezu, dar, pentru că unitatea spitalicească nu are cardiolog, femeia a fost trimisă acasă după ce I s-a pus o perfuzie. Conducerea spitalului va demara o anchetă Contactat telefonic, managerul SJU din Râmnicu Vâlcea declară că nu a primit până acum vreo plângere de la bolnavă faţă de comportamentul vreunuia din cei şase medici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei Cardiologie. Mihăiţa Creţulescu, directorul unităţii spitaliceşti, precizează că va demara o anchetă internă pentru a vedea dacă cele scrise de soţul bolnavei se confirmă şi pentru a-l identifica pe medicul cardiolog care a fost de gardă în noaptea de 14 spre 15 ianaurie 2015.
Iată ce îi mai spune profesorul pensionar, în scrisoarea deschisă transmisa ziarului Curierul de Ramnic, medicului cardiolog, angajat al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. “V-aţi supărat, doamnă doctoriţă? De ce v-aţi supărat? Aţi fost deranjată de o pacientă speriată de moarte, la ora aproape 4 A.M., când eraţi de gardă la secţia Spitalului de Urgenţă din Ramnicu Vâlcea, miercuri spre joi (14 spre 15 ianuarie 2015)? Aţi întrebat-o dacă are medic de familie şi i-aţi reproşat că trebuia să meargă la el şi că de ce v-a deranjat pe dumneavoastră la o aşa oră. N-aţi lăsat-o să spună nimic. Nu i-aţi dat nicio şansă să vă poată explica de ce a venit la dumneavoastră. Să ştiţi că are medic de familie şi încă unul care pune mult suflet în îngrijirea pacienţilor. A fost la el, a încercat tot ce a putut, dar în cele din urmă a îndrumat pacienta spre Spitalul Horezu. Aici nu există un medic în specialitatea cardiologie, dar, după ce doctoriţa de gardă i-a pus o perfuzie, a trimis-o acasă că-şi va reveni. Pacienta nu s-a simţit bine nici după această perfuzie. Drept urmare am hotărât să ne îndreptăm spre Spitalul de Urgenţă din Rm. Vâlcea, unde ştiam că lucrează cardiologi cu o bună pregătire profesională. Printre aceştia, şi dumneavoastră.Vă stiam pentru că am fost pacientul dumneavoastră, al soţului dumneavoastră. Doctoriţa de la Urgenţe Minore, o bomboană de doctoriţă care te videcă cu o vorbă blândă şi frumoasă, a procedat cum a crezut că trebuie, a făcut câteva analize şi a considerat necesar ca pacienta să fie consultată de un specialist. Aşa a ajuns în cabinetul dumneavoastră o biată pacientă pe care nu aţi vrut s-o ascultaţi ce şi cum. Aţi consultat-o şi i-aţi reproşat că nu trebuia să vă deranjeze la acea oră pentru nimic. N-am să vă dau numele pentru că nu are niciun sens. Nici pe al pacientei, o educatoare pensionară, pe care dumneavoastră puteţi să-l aflaţi foarte uşor. Dar vă rog să citiţi textul de mai jos şi să trageţi o concluzie: care vreţi dumneavoastră. Ce legătură are una cu alta? Are, pentru că „amărâta” de pacientă căreia nu i s-a dat voie să vorbească a şters la nas şi nu numai multe generaţii de copii printre care puteaţi fi dumneavoastră, doamnă doctoriţă, şi cred că merită mai mult respect.
Iată textul: Culmea răbdării la ….grădiniţă Un copil, la grădiniţă, încearcă să îşi încalţe cizmuliţele. Pentru că nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul şi împinsul, cizmuliţele nu voiau nicidecum să intre. Până când a reuşit totuşi să îl încalţe, educatoarei i-au apărut broboane de transpiraţie pe frunte. De aceea, aproape ca i-au dat lacrimile când copilul i-a zis: -Doamna, dal sunt puse invels… Într-adevăr, erau puse greşit… Nu a fost cu nimic mai uşor să îi scoată cizmuliţele decât să i le pună, totuşi a reuşit să îşi păstreze calmul până când cizmuliţele au fost iar încălţate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta aşa cum trebuia. Însă atunci baieţelul a zis: – Cizmuliţele astea nu sunt ale mele !!! În loc să ţipe la el “De ce nu mi-ai spus?”, educatoarea şi-a muşcat buza şi încă o dată s-a chinuit sã îl descalţe. Când s-a terminat chinul descălţatului, băieţelul i-a spus: -Sunt cizmuliţele flatelui meu. Mama mi-a zis să le încalţ pe astea azi. Acum ea nu mai ştia ce să facă… Să plângă sau să râdă? A reuşit totuşi să strângă suficientă răbdare pentru a se lupta din nou cu cizmuliţele. Când, în sfârşit, l-a încălţat, înainte de a-l trimite afară la joacă, l-a întrebat: -Şi acum, unde îţi sunt mănuşile? Trebuie să ţi le pun în mâini ca să poţi pleca afară! -Le-am băgat în cizmuliţe ca să nu le pield… Cu deosebit respect, doamnă doctoriţă! Eu rămân cu aceeaşi impresie despre dumneavoastră, impresie pe care am avut-o înainte de acest incident. Mai greşeşte omul!”
Si eu am fost intr-o situatie asemanatorea, DACA VREI CONTROL SA VI MAINE LA CABINETUL PRIVAT acesta a fost raspunsul unui doctor din anul 2015 platit din bani nostri chiar daca acest doctor a fost sunat cu o zi inainte si a zis sa mearga la control la spitalul judetean.
Tineti cont ca era pacientul domnului doctor de 2 ani
Doar cand a reveni pacientul in stare grava dupa 2 zile s-a mai calma dar nu a vrut sa il trimita spre o unitate mai dotata .
Nu este posibil ca un om asigurat sa nu primeasca o ambulata pentru transport.
Intr-un final am reusit sa il transport pe propria cheltuiala in alt oras dar a fost prea tarziu.
DOCTORI AU RAMAS UIMITI DE CE MEDICAMENTE A PRIMIT ACEST PACIENT.