Omul de afaceri Ovidiu Tender, cel care săptămâna trecută a denunţat-o pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, că i-ar fi cerut mită pentru a-i prelungi artificial ancheta în dosarul CAROM, a fost audiat astăzi de procurori.

Omul de afaceri a declarat că nu a discutat cu procurorii DNA despre dosarul în care este anchetată Alina Bica, însă se bucură de arestarea acesteia.

Nu sunt împotriva Alinei Bica, sunt pentru adevăr. Ionuț Mihăilescu a fost angajat la una din firmele mele. Preluarea platformei de la Făgăraş s-a făcut prin vânzare-cumpărare. E o ancheta în curs de derulare și o să discutăm mai târziu. (…) Ați apelat la Alina Bica să vă ajute?

Cu ce? Dumneaei s-a oferit să ma aresteze, dacă vă aduceți aminte.

Alina Bica s-a oferit să vă ajute, asta insinuați?

M-a ajutat cât să mă aresteze, v-am spus.

La ieșirea de la DNA Ovidiu Tender a mai spus că a venit în cazul plângerii pe care a depus-o în urmă cu un an, în care a reclamat furtul unui avion.

Sunt în calitate de reclamant. Mi s-a furat un avion în urmă cu câțiva ani, am făcut un denunț penal și am venit să continuăm investigațiile întrucât vreau avionul sau banii. Vânzătorul american, având piloții lui, sub pretextul că îl duce la o verificare tehnică, l-a luat și nu mi l-a mai adus înapoi.” (digi24.ro)

Surse judiciare au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că la DNA ar exista în lucru un dosar care a pornit de la o plângere a omului de afaceri Lucian Ovidiu Tender, în care acesta ar fi reclamat că, deşi a încheiat un contract de leasing cu societatea Toyo Motor privind achiziţionarea unui avion „de mici dimensiuni”, nu ar fi primit aparatul de zbor.

Procurorii anticorupţie fac cercetări, urmând să stabilească cine trebuie tras la răspundere în acest caz.

Prezent marţi la DNA, Ovidiu Tender a confirmat existenţa unei plângeri, susţinând că „nu are avionul”. „Şi, credeţi-mă, a costat foarte mult!”, a spus Tender.

Potrivit unor surse judiciare, Ovidiu Tender a făcut o plângere în cursul anului 2010, la Parchetul instanţei supreme, în care reclama faptul că a încheiat cu societatea Toyo Motor şi cu alte persoane private un contract de leasing ce avea ca obiect cumpărarea unui avion. Valoarea contractului a fost de 15 milioane de dolari, sumă din care s-ar fi achitat mai mult de jumătate din bani.

Sursele citate au precizat că, potrivit plângerii, Ovidiu Tender nu ar fi primit avionul pentru care a plătit mai bine de opt milioane de dolari. Avionul ar fi fost adus în ţară la scurt timp după încheierea contractului, dar, din cauza faptului că nu s-au făcut documentele de transport şi de înregistrare la Registrul Aviaţiei, „avionul a plecat”.

Potrivit sesizării lui Tender, avionul ar fi trecut până în prezent pe la alţi doi-trei beneficiari, el neregăsindu-se nici în evidenţele societăţii Toyo Motor ca aparţinând acesteia.

După ce a fost înregistrat la Parchetul instanţei supreme, dosarul omului de afaceri, în care el şi societatea Tender SA au calitate de părţi vătămate, a fost trimis la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru soluţionare. Parchetul Tribunalului Bucureşti s-a desesizat din cauza prejudiciului mare, astfel că dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a început cercetările în acest caz.

Sursele judiciare au precizat că în acest dosar sunt vizate mai multe persoane şi societăţi private, nu doar societatea Toyo Motor, dar nu a fost începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a venit la DNA pentru a oferi lămuriri în legătură cu documentele şi probele pe care le-a depus odată cu plângerea sa. Tender a fost însoţit de avocatul Veronel Rădulescu, care a refuzat să facă precizări privind acest caz.

tender