|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

Oltchim a înregistrat cele mai bune rezultate de la deschiderea insolvenţei. Vânzările au urcat cu 31%, trei sferturi din producţie se exportă 

oltchim

Statul a încercat în 2014 să privatizeze combinatul Oltchim de mai multe ori, însă nu a reuşit. Între timp, rezultatele companiei s-au îmbunătăţit considerabil Combinatul chimic Oltchim a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere totală din activitatea curentă de 15,76 milioane de lei, de zece ori mai mică faţă de cea de 159,2 milioane de lei din perioada similară a anului trecut, în contextul creşterii cifrei de afaceri cu 31%.

Statul a ratat toate privatizările programate pentru acest an SIF Transilvania vrea din nou Oltchim, dar cu condiţia preluării la pa… Acţiunile Oltchim au revenit în ringul bursier şi închid pe plus cu 15… Ce afaceri învârt chinezii în România Greva foamei la Arpechim. Mai mulţi angajaţi ai Oltchim, divizia Bradu… Al doilea val de concedieri la Oltchim: angajaţii combinatului află jo… Junlun Petroleum este din nou interesată de Oltchim. Conducerea compan… Cifra de afaceri s-a situat în primele nouă luni ale acestui an la 571 milioane de lei, iar în intervalul similar al anului trecut la 436 milioane lei, avansul fiind susţinut de creşterea cantitativă a vânzărilor la principalele produse fabricate, potrivit raportului financiar publicat, joi, de companie.

Rezultatul net din activitatea curentă a activelor care funcţionează s-a situat la 10 milioane de lei (2,25 milioane euro), fiind cel mai bun rezultat de la deschiderea procedeurii de insolvenţă, potrivit Oltchim.   Profitul net raportat a totalizat 2,31 miliarde lei, după anularea unor datorii de 2,35 miliarde lei în baza planului de reorganizare, aprobat de judecătorul sindic în luna aprilie. In conformitate cu prevederile din Legea lnsolventeii Codul Fiscal, anularea de datorii reprezinta venit scriptic al perioadei, care influenteaza rezultatul inregistrat.   Oltchim a comercializat pe piaţa locală 25% din producţie în ianuarie-septembrie, restul fiind livrări la export.   Cheltuielile cu salariaţii au scăzut în primele nouă luni la 82 milioane de lei, de la 87,3 milioane de lei în ianuarie-septembrie anul trecut. Numărul mediu de salariaţi s-a situat în acest an la 2.201, în scădere de la 2.278 în primele nouă luni din 2014.   Lucrările de investiţii din primele nouă luni, realizate doar din surse proprii, au totalizat 12,6 milioane de lei.

Compania de stat din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro.   Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea Oltchim, dar fără success. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania.   Combinatul este deţinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 32,34% şi de alţi acţionari, cu 12,85%.

Citeste mai mult: adev.ro/nxpauv

Leave a Response