|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

ȘPÂRLE ȘI ȘOPÂRLE, 04.02.2016 

soparla-cu-volanas
  • Deşi ar trebui să dea dovadă de mai multă transparenţă în activitatea desfăşurată, directorul de tristă reputaţie al ABA Olt, Ion Stoenescu, s-a baricadat în instituţie şi ţine „sub lacăt” orice informaţie. Spre exemplu, ziarul nostru i-a transmis o cerere pe Legea nr. 544/2001 lui Ion Stoenescu pe tema controalelor desfăşurate de ABA Olt la Uzinele Sodice Govora, însă directorul instituţiei ne-a transmis sec că procesul verbal… nu este un document de interes public astfel încât nu se poate comunica în copie. Acelaşi „răspuns” l-am primit şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, condus de Ion Tănăsoiu. Mult mai deschis la solicitarea noastră s-a arătat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, care ne-a transmis că societatea Uzinele Sodice Govora a fost controlată în fiecare an, iar la ultimul control (2015) s-au constatat 8 deficienţe şi au fost remediate trei pe timpul controlului. Pentru abaterile constatate, ISU Vâlcea a aplicat trei sancţiuni în cuantum de 1.050 lei. Cu ocazia controalelor, au fost efectuate un exerciţiu pentru stingerea incendiilor şi o informare preventivă. ISU nu a constatat la USG stări de pericol generatoare de situaţii de urgenţă.

 

  • Mai mulţi cititori ne-au semnalat faptul că drumul judeţean care traversează de la vest la est Platforma Chimică arată deplorabil, plin de gropi şi denivelări. Poate ar fi cazul ca preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Gică Păsat, să ia măsuri urgente şi să se repare drumul!

 

  • De câteva zile încoace, parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea a fost redeschis publicului, chiar dacă nu s-a făcut recepţia şi inaugurarea oficială. După aproape doi ani de lucrări şi investiţii din fonduri europene de 3 milioane euro, râmniceni se pot bucura acum de un aspect mult mai civilizat al parcului, cu multe locuri de joacă pentru copii, cu aparate de fitness în aer liber, cu table de şah în mărime naturală, cu un WC public modern, cu bazinele de apă reabilitate, bănci şi coşuri de gunoi noi, cu lămpi de iluminat moderne, cu alei pietonale complet reabilitate, etc. Există însă şi câteva minusuri care sperăm că vor fi remediate în săptămânile următoare: zonele unde sunt copacii sunt pline de… urme adânci de tractor şi nu au iarbă; mai multe plăci din pavajul aleilor s-au desprins şi pot fi furate; majoritatea stemelor cu emblema Râmnicului lipite cu aracet pe băncile noi… au dispărut; mulţi copaci bătrâni şi pe jumătate căzuţi nu au fost tăiaţi şi înlocuiţi cu arbori tineri; unele componente ale locurilor de joacă reprezintă un adevărat pericol pentru copii.

Leave a Response