|luni, septembrie 30, 2024
  • Follow Us!

ŞTIRI – fotbal judeţean 

ŞTIRI – fotbal judeţean

Lotru Voineasa aşteaptă Craiova Maxima

Văzută ca o „rudă mai săracă“ a fotbalului de pe Valea Lotrului, echipa din Voineasa nu se poate compara cu gruparea din Brezoi ce a trecut acum doi ani prin Divizia C şi nici cu Energia Malaia care a câştigat în această vară campionatul şi a promovat în Liga a IV-a. De altfel, Lotru Voineasa este şi singura echipă care de aproape zece ani se chinuie să joace la acest nivel disputându-şi toate meciurile de pe teren propriu într-o altă locaitate, respectiv la Malaia. În Cupa României, competiţie ce a avut programat primul tur preliminar, Lotru Voineasa s-a impus pe terenul celor de la Perişani, trecând cu scorul de 4-1 de AS Posada. Echipa lui Jan Şuţă (foto) intenţionează ca la meciul de duminică, atunci când vor juca probabil pe teren propriu cu FC Budeşti, să dispute în deschidere şi un mini-joc demonstrativ la care au fost invitaţi câţiva fotbalişti din generaţia de aur a echipei Universitatea Craiova. De altfel, în acest moment sunt multe echipe în fotbalul judeţean care îşi doresc fie meciuri demonstrative cu Craiova Maxima, fie partide amicale contra celor de la primăvara Craiova, echipa satelit a actualei grupări din Bănie.

FC Lăpuşata s-a înscris în Cupă, iar în campionat ar putea juca la Goleşti

După ce omul de afaceri vâlcean Dan Mazilu a preluat pe Dinamo Horezu, şi fosta sa echipă a fost readusă la viaţă. FC Lăpuşata s-a reafiliat la AJF Vâlcea şi s-a înscris în Cupa României. Pentru că în comuna Lăpuşata sunt deja două echipe (Piovra şi FC Inter), cei de la FC Lăpuşata ar putea să se înscrie în seria din jurul municipiului Rm. Vâlcea. De altfel, ei chiar aşa au dorit să joace în Cupa României, iar AJF Vâlcea i-a programat pe cei din Lăpuşata să evolueze la Goleşti, unde însă s-au văzut învinşi chiar de gruparea din localitate, Unirea Tricolorul, după un meci de mare luptă, interesant, adjudecat de echipa de pe malul Sâmnicului cu scorul de 4-3. FC Lăpuşata nu va continua în Cupa României, iar până la finele acestei săptămâni are de ales unde va rămâne să joace în campionat. Dan Mazilu este cel care trebuie să se decidă, iar localitatea Goleşti ar putea fi cea mai bună locaţie.

Record de transferuri şi legitimări la AJF Vâlcea

Startul Ligii a IV-a şi primul tur preliminar din Cupa României a aglomerat activitatea la AJF Vâlcea. S-au înregistrat un număr record de transferuri, mai multe chiar decât toate la un loc înregistrate din iarnă şi până în prezent, iar echipele nou-înfiinţate, beneficiind de un număr de 15 legitimaţii noi, s-au grăbit să intre şi ele în legalitate. Două dintre acestea, Conexin Runcu şi Posada Perişani, şi-au făcut deja loturile şi au debutat în Cupa României, competiţie în care se poate spune că surpriza primei runde a fost echipa de la Runcu.

„Câinele” Bănescu a „muşcat” de două ori din „jandarmii” drăgăşeneni

După ce a luat locul în Liga a IV-a de la fosta echipă a lui Mihai Persu, fostul şef al AJF (pardon, cel ce a încercat să instaureze dictatura bunului simţ, păi cum !!!), Dinamo Rm. Vâlcea a debutat în noul sezon competiţional pe teren propriu, respectiv pe Arena Nord a Clubului Sportiv Şcolar, cu un meci contra unei echipe, Alma Lex Drăgăşani, grupare întărită cu câţiva jucători de valoare de la Petrolul II, dar şi cu Ciortan, de la CSM Rm. Vâlcea. Meciul a fost unul de uzură, cu multe greşeli în special în fazele de apărare, dar cu o echipă, cea gazdă, care a încercat să arate că merită să joace în acest eşalon, şi cu cealaltă, Alma Lex, care a rezistat fizic doar 70 de minute. Scorul a fost deschis de Bănescu, cel care a primit o minge în adâncime, la marginea careului de 16 metri advers,  a păcălit un fundaş drăgăşenean, a pătruns şi a şutat din alergare. Era minutul 30 şi purtătorul tricoului cu numărul 11 stabilea o premieră: primul gol al trupei lui Laurenţiu Mustăţea în Liga a IV-a. Repriza secundă a avut aceeaşi tentă, atacuri ale gazdelor şi încercări timide de contraatacuri ale oaspeţilor, coordonaţi de pe bancă de Dumitru Dobre şi din tribune de Marian Matei. Şi când nimeni nu mai credea, gazdele mai punctează o dată, prin acelaşi Bănescu, în minutul 90. Aşadar dublă Bănescu şi Dinamo Rm. Vâlcea – Alma Lex Drăgăşani 2-0.  Laurenţiu Mustăţea a trimis în teren, din primul minut, următorul 11: Bogoslov, Ninciuleanu, Păun, Stoica, Bănescu, Buga, Bardac, Văcaru, Măgădan şi Drăghici. Alături de aceştia a mai fost în poartă un „mare” portar, pe care dacă l-ar vedea Piţurcă, acesta l-ar selecţiona cu siguranţă în prima reprezentativă. Nu-i dăm numele, tocmai din dorinţa de a nu-l lăsa pe Laurenţiu Mustăţea fără un jucător de calibru. De-a lungul meciului au mai jucat, la Dinamo Rm. Vâlcea, Oprea, Mihai şi Spătaru. Alma Lex a început meciul cu Ciocâia – Bădoi, Munteanu, Claudiu Ciortan, Ionescu, Zamfir, Giurcă, Octavian Buniţă, Ion Buniţă, Gioadă şi Nicolae, acesta fiind înlocuit în debutul reprizei secunde de Lupu. Partida a fost condusă bine de o brigadă cu Nicolae Dobrică, la centru, Zaharioiu şi Badea, la cele două linii. Observator din partea AJF la acest meci a fost vicepreşedintele acestui for, horezeanul Nicu Chiriţă.

Hidroelectra câştigă cu… Vrăjeală

Partida de la Călimăneşti, din runda de debut a campionatului Ligii a IV-a, avea două puncte distincte. Pe de o parte, o echipă construită din mers, Viitorul Rm. Vâlcea, grupare preluată de Vali Chiriac de la Dobrin Ionescu (fosta Viitorul Frânceşti), revigorată şi pusă pe picioare de un băiat de caracter, Iustin Croitoru, pe de altă parte, gruparea preşedintelui Gheorghe Bucuroiu, Hidroelectra, grupare cu pretenţii clare de promovare la finele acestui campionat. A ieşit un joc frumos, stricat în ultimul sfert de oră de furtuna care s-a abătut asupra staţiunii şi implicit asupra stadionului aflat lângă Olt. Mai maturi în joc, oaspeţii şi-au asigurat victoria din prima repriză prin reuşitele semnate de Ilie, în minutul 15 şi Bunescu (Vrăjeală), în minutul 17. În debutul reprizei secunde acelaşi Vrăjeală ratează desprinderea după o cursă pe dreapta şi şut din alergare, pe lângă poartă. Atacantul venit în vară de la campioana Sportul Rm. Vâlcea nu mai ratează în minutul 70 când duce scorul la 3-0. Şase minute mai târziu, Toşu reduce din diferenţă, marcând pentru gazde. Hidroelectra câştigă şi trupa lui Lucian Giurcă începe cu brio acest campionat.

Leave a Response