Consilierii judeţeni refuză să vândă Cabana Petrimanu
Consilierii judeţeni refuză să vândă Cabana Petrimanu
• pentru redarea acestui obiectiv circuitului turistic, aflat acum într-o stare avansată de degradare, sunt necesare circa 16 miliarde lei
Consilierii judeţeni au respins proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al judeţului Vâlcea în cel privat, a imobilelor Cabana Petrimanu şi terenul aferent, situate în comuna Malaia.
Refuz
Proiectul a căzut la vot, nu mai puţin de 11 consilieri judeţeni împotrivindu-se transferului. Cel mai virulent consilier a fost Mihai Sporiş (PSD); acesta a spus în plenul şedinţei de CJ de luni, 6 martie, că trecerea cabanei Petrimanu în domeniul privat al judeţului nu este oportună în acest moment. Dacă proiectul ar fi trecut, într-o viitoare şedinţă a CJ s-ar fi supus la vot un alt proiect privind vânzarea prin licitaţie publică a acestui obiectiv.
Ruină
Prin hotărârea nr.55 din 22 aprilie 1999, CJ Vâlcea şi-a dat acordul cu privire la trecerea Cabanei Petrimanu în suprafaţă de 517,23 mp precum şi a terenului aferent acesteia în suprafaţă de 3.573,93 mp, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în domeniul public al judeţului Vâlcea şi în administrarea CJ Vâlcea. În cei 7 ani care au trecut de atunci, imobilul nu a fost pus în funcţiune datorită lipsei de fonduri, ceea ce a dus la degradarea continuă a acestuia. În acest moment, cabana Petrimanu nu este decât o ruină. Pentru ca obiectivul să devină funcţional şi să fie redat circuitului turistic, ar trebui investită suma de aproape 16 miliarde lei. Prin vânzare s-ar putea obţine suma de 4,6 miliarde lei.