Sparle si soparle, 10.07.2017
- Zilele trecute, consiliul de supraveghere al Hidroelectrica a numit un nou directorat al companiei, iar şeful directoratului… va fi liberalul vâlcean Bogdan Badea, acum „vopsit” la ALDE. Bogdan Badea este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Daniel Chiţoiu (tot vâlcean la orgini), aflat acum în conducerea ALDE şi cel care a fost de două ori ministru în perioada guvernelor Ponta. Ipochimenul de Badea a fost secretar de stat în perioada în care ministerul energiei a fost condus de Andrei Gerea (ALDE), iar din poziţia de secretar de stat, Badea era cel care lua cele mai multe decizii legate de sectorul energetic. În 2016 a fost numit şef al Departamentului management de proiect din cadrul Hidroelectrica. În perioada 2015-2016 a fost membru al consiliului de supraveghere al OMV Petrom, dar înainte să ajungă la Petrom a fost membru în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare. În perioada 2009-2013 a fost administrator la o firmă de consultanţă în dezvoltarea proiectelor… în sectorul energiei regenerabile. În perioada august 2007-martie 2009 a fost director de strategie şi dezvoltare la Electrica. Cât a fost secretar de stat, s-a aflat în conflict cu membrii consiliului de administraţie al Electrica. A fost acuzat că vrea să obţină controlul companiei prin impunerea unor directori din cadrul ALDE şi prin preluarea chiar de el însuşi a conducerii.
- Chiar dacă nu şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul Primăriei Ioneşti (alo, Prefectura Vâlcea şi Curtea de Conturi, nu există nici un site oficial al primăriei), am aflat totuşi ce avere deţine „moşierul” Constantin Neagoie: circa 300.000 mp de teren numai în Ioneşti, dar se aude că acesta stăpâneşte prin diverse rude sau alţi prieteni… jumătate din terenurile şi pădurile localităţii. Baronul Neagoie mai are o vilă uriaşă în Ioneşti de 300 mp, o maşină Nissan, iar în conturi bancare are pusă la păstrare suma record de peste 700.000 EURO. Către firma SC Comchim Chemical SRL (deţinută indirect tot de el) a dat anul trecut un împrumut în nume personal de circa 11 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care a încasat dividende de 6,1 miliarde de lei vechi. Salariul de primar al comunei Ioneşti (de 30 milioane de lei vechi lunar).
- Odată cu anunţul CNAIR privind transmiterea la SEAP a capetelor autostrăzii Sibiu-Piteşti, iese în evidenţă importanţa drumului DN 7D Boişoara-Perişani-limită judeţ Argeş. Astfel, după terminarea capetelor de autostradă (estimat în 2020), drumul DN 7D va fi: drumul care face utile aceste bucățele de autostradă; drumul care va fi folosit la construcția restului de autostradă; după terminarea în întregime a autostrăzii, drumul va fi folosit în caz de blocare a autostrăzii (accidente sau alunecări de teren); DN 7D va fi un drum turistic foarte pitoresc într-o zonă frumoasă. De aceea, trebuie ca CNAIR să reabiliteze şi asfalteze urgent drumul DN 7D!!!