|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Măsură pregătită pentru 2018 la stat și pentru 2020 la privat: Firmele de transport public, inclusiv de taxi, obligate să cumpere 30% autovehicule electrice sau pe gaz 

dreamstime-s-95997305

Cel puțin 30% din mijloacele de transport în comun cumpărate anual de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie acționate electric, pe gaz natural sau biogaz, iar firmele private de transport public, inclusiv de taxi, vor avea această obligație începând cu 2020. Restul achizițiilor pentru parcul auto de stat va trebui asigurat anual la minimum 20% autovehicule cu tehnologii verzi – electrice sau hibrid.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege, pe care parlamentarii se pregătesc să-l aprobe în perioada următoare. Proiectul a fost inițiat încă de la finele anului 2015, iar acum comisiile de specialitate a Cemerei Deputaților, care este forul decizional, i-a întocmit un raport favorabil, cu propunerea de a fi adoptat.  Profit.ro a prezentat în premieră proiectul, care prevedea inițial ca cel puțin jumătate dintre mijloacele de transport în comun cumpărate de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie acționate electric, iar firmele private de transport public trebuie să își asigure, începând cu 2020, un parc auto acționat electric de minimum 50%. Proiectul a fost aprobat de senatori în aprilie anul trecut, dar cu modificarea procentajelor obligatorii pentru transportul cu autovehciule acționate electric. Modificările au fost propuse în urma consultării cu reprezentanții Guvernului și ai Asociației Constructorilor de Automobile din România, Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile și ai Toyota România.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/masura-pregatita-pentru-2018-la-stat-si-pentru-2020-la-privat-firmele-de-transport-public-inclusiv-de-taxi-obligate-sa-cumpere-30-autovehicule-electrice-sau-pe-gaz-17409280

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

Leave a Response