|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Tăieri ilegale de lemn la Câineni şi Vaideeni 

Tăieri ilegale de lemn la Câineni şi Vaideeni

 În zonele Câineni şi Vaideeni, jandarmii vâlceni au depistat zilele acestea mai mulţi vâlceni care tăiau ilegal arbori în timpul unor acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor în domeniul forestier, în zonele de nord şi sud ale judeţului Vâlcea.

Un bărbat din Gorj a fost surprins pe un drum forestier din pădurea Valea Cernei, în punctul „Gruiul Lung” din apropierea comunei Vaideeni, în timp ce transporta în remorca unui tractor 3 metri steri de material lemnos, pentru care a prezentat ca document justificativ un bon de provenienţă a termenul de valabilitate expirat.

Nu avea nici avizul de însoţire prevăzut de legislaţia în vigoare, astfel că lemnul a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Romani.

La Câineni, un localnic a fost surprins şi el de jandarmi pe un drum forestier, în punctul Valea Urii, în timp ce transporta cu o camionetă doi metri cubi de material lemnos pentru care nu avea documente legale. „Am plecat cu o camionetă în pădurea situată în Valea Urii pentru a tăia lemne, să le duc acasă.

Am tăiat un arbore fără să am acte legale şi fără ca acesta să aibă aplicat marcajul legal.” – a declarat omul. Şi în acest caz lemnul a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Privat Valea Oltului.

Primul vâlcean a fost amendat cu 1000 de lei, iar cel de-al doilea s-a ales cu un dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori şi furt.

Alte titluri din editia curenta:

Familia Boromiz, cea mai mare avere din Vâlcea
Crinu Popescu nu şi-a achitat de doi ani factur…
Ion Nicolae îşi bate joc de râmniceni
OLTCHIM vinde prin licitaţie societăţile agroal…
Ocnele – de aproape o lună fără apă
A început cea mai importantă competiţie handbal..
.Când orgoliul se transformă în paranoia…
Sparle si Soparle
Consiliul Judeţean nu a acoperit ilegalităţile …
Dorel Jurcan trebuie să-şi dea demisia din func…
Gutău organizează bal pentru bogaţii judeţului
Certificatul de amânare de la plată a TVA
Tăieri ilegale de lemn la Câineni şi Vaideeni
Minora dispărută din Racoviţa, găsită la mănăstire
Portret de consilier judeţean Viorel Barbu

Leave a Response