|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Consiliul Judeţean nu a acoperit ilegalităţile lui Crinu Popescu 

Consiliul Judeţean nu a acoperit ilegalităţile lui Crinu Popescu

 Vineri, 30 noiembrie, consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă ordinară la Consiliul Judeţean. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost 22 de puncte. Prin mai multe hotărâri s-au distribuit fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale sau în vederea susţinerii unor programe de dezvoltare locală.

Cum era de altfel de aşteptat punctul culminant a fost la discuţiile şi votul privind proiectului de hotărâre privind avizarea documentaţiei „Plan Urbanistic Zonal Construire trei blocuri de locuinţe D+P+3E+M, punct Acasă, sat Bujoreni, comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea” şi Regulament Local de Urbanism.

Dacă primele 19 puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate fără discuţii prea multe din partea consilierilor judeţeni, punctul ce făcea referire la cazul construcţiilor ilegale ale ROVIMET de la Bujoreni a incitat spiritele.

În plenul şedinţei Consiliului Judeţean, consilierii trebuiau să avizeze – sau nu – decizia luată de Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului, potrivit căreia a fost respinsă modificarea PUZ-ului în punctul Acasă din Bujoreni.

După luări de cuvânt pro şi contra subiectului din partea consilierilor judeţeni, dar si din partea invitaţilor vicepreşedintele Cristian Buican a explicat extrem de concis situaţia, legalitatea votului din Comisie şi faptul că plenul nu poate aproba o solicitare (cea a Rovimetului) care nu deţine toate avizele prevăzute de lege.

Preşedintele Dumitru Buşe a supus votului proiectul de hotărâre. Din cei 31 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă, 26 (membri PNL, PD, PC, PRM şi câţiva PSD) au votat pentru aprobarea proiectului (dând astfel aviz negativ pentru modificarea PUZ-ului din punctul Acasă, Bujoreni), şi cinci consilieri( Ştefan Prală, Ioana Liţă, Victor Marin, Camelia Coroiu, Costi Rădulescu) – toţi membri PSD – s-au abţinut.

A fost de fapt un vot pe care îl anticipam în ediţia de joi când am precizat că nu toate instituţiile statului pot fi mânjite de Crinu Popescu şi că actualul consiliu judeţean nu poate aproba prin vot un şire de ilegalităţi făcute de cei de la Rovimet şi de acoliţii lor.

Om fi o ţară în care politicienii votează de multe ori după interese personale sau de partid dar acoperirea unor ilegalităţi poate costa în instanţă aşa că votul plenului a respectat votul specialiştilor din Comisia Tehnică.

Traian Guminski

Alte titluri din editia curenta:

Familia Boromiz, cea mai mare avere din Vâlcea
Crinu Popescu nu şi-a achitat de doi ani factur…
Ion Nicolae îşi bate joc de râmniceni
OLTCHIM vinde prin licitaţie societăţile agroal…
Ocnele – de aproape o lună fără apă
A început cea mai importantă competiţie handbal..
.Când orgoliul se transformă în paranoia…
Sparle si Soparle
Consiliul Judeţean nu a acoperit ilegalităţile …
Dorel Jurcan trebuie să-şi dea demisia din func…
Gutău organizează bal pentru bogaţii judeţului
Certificatul de amânare de la plată a TVA
Tăieri ilegale de lemn la Câineni şi Vaideeni
Minora dispărută din Racoviţa, găsită la mănăstire
Portret de consilier judeţean Viorel Barbu

Leave a Response