|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Ion Tudor atrage atenţia 

Ion Tudor atrage atenţia

Stabilitatea economică este în pericol

 Deşi specialiştii PSD au atras atenţia de nenumărate ori în ultimul an asupra vulnerabilităţilor din economia românească, decidenţii la nivel macroeconomic practică politici inconsistente, având o atitudine pasivă. În acest sens, depăşirea ţintei de inflaţie pentru acest an reflectă eşecul acţiunii autorităţilor în materie de stabilizare macroeconomică.

„Încă de anul trecut, PSD a atras atenţia asupra câtorva riscuri la care este expusă stabilitatea macroeconomica din România: creştere economica nesustenabilă (bazată în mare măsură pe importuri şi diseminată inechitabil în societate); inconsecvenţa politicii bugetare (caracterizată printr-un raport asimetric între cheltuielile curente şi cele de capital) şi repartizarea neuniformă a cheltuirii banilor publici de-a lungul anului; adâncirea deficitului de cont curent (până la 14% din PIB, aproape dublu faţă de nivelul sustenabil calculat de Fondul Monetar Internaţional pentru a nu conduce la explozia datoriei externe) şi accentuarea presiunilor inflaţioniste, atât din partea cererii, cât şi a ofertei agregate.

Efectele negative ale acestor riscuri nu vor întârzia să apară. Este tot mai posibil ca, în 2008, ritmul de creştere economică să scadă sub 5%, ţinta de deficit bugetar de 3% să fie depăşită, iar deficitul de cont curent să se accentueze la peste 16% din PIB”, a declarat în conferinţa de presă susţinută luni Ion Tudor, liderul PSD Rm. Vâlcea.

(Impact) Traian Dobrinescu s-a făcut de râs
(Politica) Declaraţiile de avere ale deputatului Ungureanu…
(Editorial) Avocatul Petre Ungureanu – Bebe, tu poţi ?
(Administratie) O nouă localitate pe harta judeţului
(Sparle si soparle) Sparle si Soparle
(Administratie) Curtea de Apel a decis: Rejudecarea procesului …
(Impact) Isterie la Casa Judeţeană de Pensii
(Politica) Ion Tudor atrage atenţia
(Actualitate) „Seara de colinde“ a ajuns la ediţi…
(Administratie) Renga, primul prefect gentelman
(Administratie) Licitaţie pentru căminul de bătrâni
(Actualitate) Spectacol gratuit pentru copii
(Actualitate) Râmnicul – înfrăţit cu un oraş turcesc
(Politica) Liberalii acordă atenţie comunei Dăeşti
(Actualitate) Isterie la Casa Judeteana de Pensii Valcea

Leave a Response